Türk fizikçiye Communicator Ödülü

Güncelleme Tarihi:

Türk fizikçiye Communicator Ödülü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2013 01:26

ALMANYA’nın Dortmund Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Türk fizikçi Prof. Dr. Metin Tolan, Alman Araştırma Vakfı (DFG) ve Alman Bilimadamlarına Teşvik Birliği’nin bilim adamlarına verdiği Communicator Ödülü’nü aldı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Dortmund Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Türk fizikçi Prof. Dr. Metin Tolan, Alman Araştırma Vakfı (DFG) ve Alman Bilimadamlarına Teşvik Birliği’nin bilim adamlarına verdiği Communicator Ödülü’nü aldı. Bu yıl 14. kez verilen ve 49 araştırmacı arasından seçilen Prof. Dr. Metin Tolan’a Communicator Ödülü, aralarında gazeteciler, bilim iletişimi uzmanları ve halkla ilişkiler uzmanlarından oluşan bir jüri tarafından verildi. Prof. Dr. Tolan, 2003 yılında başlayan ‘Borrusia ve Brötchen Arasında Herkes İçin Modern Fizik’ adlı konferans serisinden dolayı ödülü aldığı açıklandı.

50 BİN EURO DEĞERİNDE

Communicator Ödülü, 2000 yılından beri Alman Araştırma Vakfı (DFG) ile Alman Bilimadamlarına Teşvik Birliği tarafından bilimadamlarına bilimsel çalışmalarının sonuçlarını geniş kitlelere başarılı şekilde aktardıkları için veriliyor. 50 bin Euro değerindeki Communicator Ödülü, Prof.Dr. Metin Tolan’a 2 Temmuz’da Berlin’de törenle verilecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!