Türk festivali yine göz doldurdu

Güncelleme Tarihi:

Türk festivali yine göz doldurdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2007 23:05

Turkish Forum UK tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türk festivali, hafta sonu hem Türk hem de İngilizlerin akınına uğradı.

Haberin Devamı

Thames Nehri kenarında bir çok sanatsal etkinliğin yapıldığı, sanat-kültür merkezlerinin bulunduğu Southbank bölgesinde Bernie Spain Gardens’da iki gün süren festival göz doldurdu.

Müzik, eğlence, gıda, turizm ve dans başta olmak üzere Türk kültürünü sergileyen bir çok dalda katılımın olduğu festivalde özellikle canlı sahne performsları oldukça dikkat çekti.Türk Hava Yolları, Turkish Bank, Absolute Event-İstanbul Limelight, Türk Turizm ve Tanıtma Ofisi, BMC ve Star gazetesinin sponsorluğunu yaptığı geleneksel festival

Londra’ya gelen turistlerin de ilgisini çekti

İstanbul State Modern Folk Müzik Grubu başta olmak üzere, genç pop sanatçısı Eylem ve Bertuğ Cemil festival katılımcılarını coştururken, göbek danslarıyla ilgi odağı olan Hülya Baysan ve Vanessa&Vashti alkış topladı. 14-15 Temmuz tarihleri arasında 2 gün süren festivalde göbek dansı öğrenmek isteyenler içinde workshop kuruldu. Londra’nın tanınmış Türk restaurantlarının katıldığı festivalde bir yandan Türk damak tadı tanıtılırken diğer yandan kitap, gıda, hediyelik eşya stantlarında satışlar yapıldı.

FESTİVALE SAHİP ÇIKALIM

Turkish Forum UK’nin Başkanı Hasan Taşlıca, her yıl büyük bir özveriyle hazırladıkları ve 6 aylık çalışma sonunda organize edilen festivali, ' İngiltere’de Türkiye adına yapılan en ciddi etkinlik' olarak tanımladı. Bakan Taşlıca bu sene 4’cüsü yapılan festivalin çok ilgi görmesine rağmen özellikle iş çevreleri tarafından çok sahip çıkılmadığına da dikkat çekti. ' Bu festival gerçekten çok ilgi çekiyor. Ve hepimizin büyük özverisiyle gerçekleştiriliyor. Bu festivali İngiltere’deki Türk toplumu için geleneksel hale getirmeye çalışıyoruz. Ancak yeterince ilgiyi bulamıyoruz. Aslında bu festivale iş çevreleri de daha çok sahip çıksa daha büyük bir bütçeyle festivali oluşturabiliriz' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!