Türk Evi böyle kalabalık görmedi

Güncelleme Tarihi:

Türk Evi böyle kalabalık görmedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2013 11:13

Türk Evi’nde hayranlarıyla buluşan Türkan Şoray, kalabalığı görünce duygulu anlar yaşadı.

Haberin Devamı

TÜRK Filmleri Haftası kapsamında Berlin’e gelen Türk sinemasının ‘Sultan’ı Türkan Şoray, hayranlarıyla buluştu. Kültürel etkinliklere ve toplantılara ev sahipliği yapan Türk Evi, böyle bir kalabalık topluluğunu ilk kez ağırladı.

Sultan’ın Türk Evi’ndeki ziyareti 1970 ve 80’li yıllarda Türkiye’den gelen sanatçıların ‘Gurbet Kervanı’ adı altındaki Almanya turnelerinde yaşanan görüntüleri hatırlattı. Çocuklarını da yanında getiren çoğunluğu kadın yüzlerce Şoray hayranı, Türk Evi’ni tıka basa doldurdu.

DİZİDE OYNAYACAK

Salona girer girmez kalabalıktan etkilenen Türkan Şoray, duygulu anlar yaşadı. Dakikalarca ayakta kalarak hayranlarına poz veren Sultan, konuşmasına “Canlarım benim” diyerek başladı.

Etkinlikte hayranlarının soruları cevaplayan Şoray, Türk sinemasını ve Türkiye’deki dizi sektörünü anlattı. “Artık beyaz perde, beyaz cam oldu” diyen Şoray, Türkiye’de izlediği iki dizinin ismini hayranlarının ısrarlı sorularına rağmen yanıtlamadı. Şoray, bir dizide oynayıp oynamayacağını soran bir hayranına sadece “Evet” yanıtını verdi.

KİTAP İMZALADI

Türkan Şoray, toplantının bitiminde hayranlarına, ‘Sinema ve ben’ adlı kitabını imzaladı. Türk Evi’nin kütüphane bölümünde gerçekleşen imza töreninde yoğun ilgi nedeniyle kapılar kilitlendi. Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen ve eşi Brigitte Şen ile Sol Parti Milletvekili Hakan Taş da Şoray’a kitap imzalattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!