Türk engellilere uygun hizmet

Güncelleme Tarihi:

Türk engellilere uygun hizmet
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2012 12:18

ALMANYA'nın Stuttgart kentinde engellilere iş ve meslek eğitim imkanı sunan ülkenin en büyük engelliler merkezi olan Stuttgart Engelliler Merkezi, Türk kültürü projesini başlattı.

Haberin Devamı

Türk ve Müslüman engellilere Türk kültürüne uygun hizmet verilmesi amaçlanan proje Stuttgart Engelliler Merkezi'nde tanıtıldı.

Toplantıya Stuttgart Engelliler Merkezi Dernek Başkanı Timmo Hertneck, Stuttgart Engelliler Merkezi Genel Müdürü Albert Ebinger, Baden-Würrttemberg Eyalet Hükümeti Uyum Bakanı Bilkay Öney, Stuttgart Başkonsolosu Mustafa Türker Arı, proje direktörleri, engelliler merkezinde çalışan Türk engelliler ve projeye destek sunan Stuttgrat Rotary Külübü yöneticileri katıldı.

Örnek proje
Stuttgart ve çevresindeki engelliler merkezlerinde 350'si farklı kültürlerden 40'ı Türk engelliye çalışma ve meslek eğitimi imkanı verildiğini belirten Stuttgart Engelliler Merkezi Dernek Başkanı Timmo Hertneck, “Merkezlerimizde bulunan Türk engellilere kültürlerine uygun yemek, müzik ve inanç hizmeti vermeyi amaçlayan projenin hayata geçirilmesi beni mutlu etti. Projemize en büyük desteği sunan Stuttgart Rotary Kulübü Başkanı'na çok teşekkür ediyorum. Bu güne kadar Türk ve diğer uluslardan engellilere yapılan üvey evlat muamelesi nedeniyle kendilerinden ve ailelerinden özür diliyorum. Başlattığımız bu projenin amacına ulaşması için Stuttgart Başkonsolosluğundan destek alacağız, amacımız daha çok Türk ve Müslümana hizmet vermektir” dedi.

Baden-Würrttemberg Eyalet Hükümeti Uyum Bakanı Bilkay Öney, engellilerin kültürlerine uygun hizmet verilmeye başlamasının önemli bir duyarlılık örneği olduğunu söyledi. Bakan Öney, "Projeyi hazırlayanları kutluyorum” dedi.

Stuttgart Başkonsolosu Mustafa Türker Arı, “Türk engelliler için başlatılan Türk kültürüne uygun hizmet projesi engellilerimizi olduğu kadar bizleride sevindirmiştir. Stuttgart Engelliler Merkezi'nden gelecek talep doğrultusunda Stuttgart Başkonsolosluğumuz olarak her konuda destek sunmaya hazırız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!