Türk Ekonomi Günü yarın toplanıyor

Güncelleme Tarihi:

Türk Ekonomi Günü yarın toplanıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2012 12:58

Türk ve Alman iş çevrelerini buluşturan Almanya Türk Ekonomi Günü’nün üçüncüsü yarın Düsseldorf’ta yapılacak. Çok sayıda uzmanın katılacağı etkinlikte ekonomik gelişmeler ve iş hayatına atılmak isteyen girişimcilere olanaklar hakkında bilgi verilecek.

Haberin Devamı

AVRUPA Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ATİAD) ‘İrtibat.Güç.Teşvik’ sloganı altında üçüncü kez Almanya Türk Ekonomi Günü düzenliyor. Yarın Düsseldorf Fuar alanı girişinde bulunan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinlikte Türkiye’nin en büyük özel bankası Türkiye İş Bankası’nın CEO’su Adnan Bali Keynot-Speaker olarak Euro krizi, Türk finans sektörünün yapısı ve Türk ekonomisinin geleceği ile ilgili bir konuşma yapacak.

Türk- Alman Ekonomi Günü’nde ayrıca çok sayıda Türk ve Alman şirketi stant kurarak hizmetlerini katılımcılara tanıtacak ve sektörleri hakkında bilgi verecek. Ekonomi, bilim ve siyaset dünyasının seçkin temsilcileri deneyimlerini katılımcılarla paylaşacakları etkinlikte interaktif forumlar aracılılığıyla katılımcılar en yetkili uzmanlar tarafından bilgilendirilecek.

Bakan da katılıyor
Sunuculuğunu WDR Radyosu’ndan Evren Şekerci’nin üstlendiği etkinliğin açış konuşmasını ATİAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Recep Keskin yapacak. Ayrıca Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, NRW Eyaleti Ekonomi, Enerji, İnşaat, İmar ve Ulaştırma Bakanı Harry Voigtsberger de konuşacak. Etkinlik Türkçe ve Almanca olarak gerçekleştirilecek. Konuşmalar simultane olarak iki dile çevrilecek.

Forumlarda anlatacaklar
Ekonomi Günü’nde “Türk ekonomisi büyüyor ve Türkiye sermayeli şirketler yeni pazarlara açılıyor”, “İyi bir iş kurma fikriniz var ama yeterli sermayeniz mi yok?”, “Başarılı bir firmayı devralmak mı istiyorsunuz?Kendi işinizin patronu olun” ve “Uyum yoluyla başarı, başarı yoluyla uyum” başlıklı dört forum gerçekleştirilecek. İlk forumda Türkcell Europa CEO’su Ekrem Özorbeyi, Meba Steel CEO’su Mehmet Yaşaroğlu, Kanal D’den Özgür Özübek görüş ve deneyimlerini aktaracaklar. İkinci forumda ise KfW Bankası Finans Uzmanı Eckard von Schwerin teşvik olanakları konusunda bilgi verirken, ASG GmbH CEO’su Muhittin Usta ile Anatolia Döner Üretimden Nurettin Car deneyimlerini paylaşacak. Diğer forumlarda da uzmanlar görüşlerini aktaracaklar.

Siz de katılın
ATİAD yönetiminden yapılan açıklamada Almanya’daki Türk iş çevrelerine şu çağrıda bulunuldu: “Kapsamlı görüşme imkanından ve başarılı iş bağlantıları kurma olanaklarından siz de yararlanın. Güncel ekonomik konular, Türk-Alman iş dünyasının potansiyeli ve somut öneriler hakkında birinci elden bilgi edinme fırsatını değerlendirin.”

Hürriyet partner
TÜRK-Alman Ekonomi Dünyasının en önemli platformu haline gelen, Almanya Türk Ekonomi Günü’nün ana sponsorluğunu KfWBankengruppe, Turkcell Europe ve İşbank GmbH üstleniyor. Hürriyet ve Financial Times Deutschland da ana medya partneri olarak etkinliğe destek oluyor. Etkilik kapsamında Hürriyet’in göçün 50’nci yılı nedeniyle hazırladığı serginin bir kısmı da görülebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!