Türk doktorlar bilgilendirdi

Güncelleme Tarihi:

Türk doktorlar bilgilendirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2010 14:41

GELSENKİRCHEN'de bu yıl ilk kez düzenlenen Türk Sağlık Günü'nde, Türk doktorlar Selahattin Günay, Sevgi Erdoğan, Mehmet Erdoğan, Prof. Dr. Ali Canbay, Türk dinleyicileri beslenme, menopoz, gastrit, yemek borusu iltihabı ile Hepatit B hastalıkları konusunda bilgilendirdi.

Haberin Devamı

Gelsenkirchen Belediye Başkanı Frank Baranowski, Essen Duisburg Üniversitesi'nden Prof. Guido Gerken ile Gelsenkirchen Knappschaft Hastanesi himayesinde, Gelsenkirchen GİGA sağlık kuruluşu ile Gelsenkirchen uyum sorumlusu tarafından düzenlenen etkinlik Bilim Parkı salonlarında yapıldı.

Test yaptılar
Türk Sağlık Günü'nün açılış konuşmasını yapan Gelsenkirchen Belediyesi Sağlık Dairesi Müdürü Henriette Reker, Türk doktorların yaptıkları özverili bilgilendirme çalışmaları için kendilerine teşekkür etti. Dr. Selahattin Günay da etkinlikte katılımcıları beslenme alışkanlığı ile belirli yaştan itibaren hareketsizliğin yarattığı aşırı kilo alma hali ve buna karşı alınacak önlemler konusunda bilgilendirdi. Katılımın ücretsiz olduğu toplantıda ayrıca katılımcılara bedava Hepatit B testi yapılarak bu hastalığın zamanla karaciğer kanserine veya siroza neden olabileceği anlatılarak alınacak önlemlerle hastalığa karşı başarılı mücadele verilebildiği belirtildi. Türk doktorlar bu hastalığa karşı alınacak en önemli tedbirin Hepatit B testi yaptırmak olduğunu söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!