Türk doktordan çağrı: ‘Aşınızı mutlaka olun’

Güncelleme Tarihi:

Türk doktordan çağrı: ‘Aşınızı mutlaka olun’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2021 09:44

İngiltere Ulusal Sağlık Servisi (NHS), Türk nüfusun en yoğun yaşadığı Londra’da Kovid-19 aşısına davet için kardiyoloji uzmanı Dr. Muhittin Özkor’un yer aldığı bir video yayınladı. Dr. Özkor, NHS’nin sosyal medya hesaplarından Türkçe yayınlanan videoda, “Koronavirüse karşı en iyi koruyucu, şu an hepimiz için yeni Kovid aşılarıdır. Kendimi ve ailemi korumak için ben de aşı oldum” dedi.

Haberin Devamı

İNGİLTERE’deki aşılarda, yumurta ve hayvan ürünleri olmadığını belirten Dr. Özkor, aşıların piyasaya sunulmadan önce on binlerce kişide denendiğini ve güvenli olduğunun kanıtlandığını söyledi: “Her türlü aşı gibi hafif yan etkiler yaşanabilir. Örneğin, iğneden sonra kol ağrısı, baş ağrısı yorgunluk veya mide bulantısı yaşanabilir. Bu aşılar sizleri ağır hastalıklardan koruyacak ama yine de koronavirüse daha hafif bir şekilde yakalanma ihtimaliniz var ve bunu sevdiklerinize bulaştırabilirsiniz. Bu nedenle, ailenizi ve arkadaşlarınızı korumak için hükümetin yönergelerini takip etmeniz oldukça önemli. Aşı için davet aldığınızda aşınızı olun. Ne kadar çok insan aşı olursa, normal yaşantımıza o kadar erken dönebiliriz, ailemize ve sevdiklerimize yeniden sarılabiliriz. Lütfen aşınızı olun”

Haberin Devamı

Türk doktordan çağrı: ‘Aşınızı mutlaka olun’


Dr. Muhittin Özkor, balonla anjiyo ve stent gibi karmaşık kalp hastalığı tedavilerinde uzman bir kalp hastalıkları doktoru. Kuzey Londra’da bulunan North Middlesex Üniversite Hastanesi’nde kardiyoloji uzmanı ve klinik direktörü olan Dr. Muhiddin Özkor, bunun dışında St Bartholomew Hastanesi, Wellington Hastanesi ve bir özel hastaneyle, ünlü Harley Sokağı’ndaki kliniğinde görev alıyor.

Türk doktordan çağrı: ‘Aşınızı mutlaka olun’

İLK DOZU YAPTIRANLAR 15 MİLYONU GEÇTİ
İngiltere’de koronavirüs aşısının ilk dozunu yaptıranların sayısı 15 milyonu geçti. Covid-19 salgınına karşı aşılamanın 8 Aralık’ta başladığı ülkede, 70 yaşın üzerindekiler, bakımevi sakinleri ve çalışanları, sağlık çalışanları ve 70 yaşın altında riski yükselten başka bir hastalığı olanlara ilk doz aşılar yapıldı. Ülkede yaygın kullanım izni verilen Oxford-AstraZeneca, Moderna ve BionTech-Pfizer aşıları yapılıyor. Ancak başta Hindistan, Pakistan ve Bangladeş kökenliler olmak üzere İngiltere’deki bazı azınlıklar arasında aşılarla ilgili komplo teorilerinin karşılık bulduğu belirtiliyor. Bu nedenle de belediyeler, çeşitli dillerde aşı olmaya özendiren kampanyaları yapıyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!