Türk aşçılarına olimpiyat diploması

Güncelleme Tarihi:

Türk aşçılarına olimpiyat diploması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 11:25

Almanya'nın Erfurt kentinde düzenlenen Dünya Aşçılar Olimpiyatı'na katılan Türk Milli aşçılarımız ilgi odağı oldu. Hem milli takım hem de ferdi yarışmalarda, Türk aşçıları 10 Olimpiyat Diploması kazandı.

Haberin Devamı

Almanya'nın Erfurt kentinde dört yılda bir düzenlenen Dünya Aşçılar Olimpiyatı'na, 32 milli takım arasında ilk kez yer alan Türk Milli Aşçılarımız, 53 ülkeden gelen yaklaşık 2 bin aşçıya karşı hünerlerini sundular.

Dört dalda yarışıtılar

Ümit Yüksel (Kaptan), Gökhan Tufan, Serkan Bozkurt, Mehmet Uzunöz, Yusuf Yaran, Tarkan Özdemir, Musa Şener, Ümit Çelikkaya, Yıldırım Serim, Orhan Demirok, Tolga Özkaya, Ercan Yıldız ve Kemal Özcan'dan oluşan milli takımımız dört gün süren yarışmalarda, soğuk teşhirler, sıcak hazırlanıp soğuk teşhir edilen yemekler, patiseri ve ülkeler restoranı-ülkeler büfesi olmak üzere toplam dört kategoride marifetlerini sergilediler.

10 aşçıya diploma

Yarışmanın ikinci ve ikinci gününde milli takımımızdan Musa Şener ve Ümit Çelikkaya soğuk teşhir dalında olimpiyat diploması ile dördüncülüğe layık görüldüler. Yıldırım Serim ve Orhan Demirok sıcak hazırlanıp soğuk teşhir edilen yemeklerde yine dördüncü oldular.
Takım olarak yarışan milli aşçılarımız, "Ülkeler Büfesi Kategorisinde" de Olimpiyat Diploması almaya hak kazandılar. Türk aşçıları, Dünya Aşçılar Olimpiyatı'nın ilk üç günde, dördü bireysel diğerleri milli takım kategorisinde olmak üzere toplam 10 olimpiyat diploması aldı.

Çikolata ve tatlı ustası

Yarışmada, hem ferdi hem de milli takımla birlikte katılan Türk Milli aşçımız Yusuf Yaran, İstanbul'daki Çırağan Sarayı'nda aşçı olarak çalıştıktan sonra Manila'ya gitti. Burada yaptğı çalışmaları, "High Life Asia Business World" isimli derginin kapağına konu olan ve hakkında 8 sayfa haberi yayınlanan Yaran'ın, çikolatadan yaptığı elbise, ayakkabı, çanta ve mücevherleri iki manken tarafından defilede sergilemişti. Ayrıca adını "1000 dolar" verdiği altın pastası da "Vip Torbes Travaler" ve Tattler Asia Gourmet Magazin tarafından "100 bin dolar" dolar değer biçilerek, dünyanın en pahalı pastası seçildi. Yusuf Yaran, ayrıca "Apettit Magazin" adlı dergiye de kapak konusu olup, "Masum gece" konseptli düğün tatlılarına üç sayfa ayrıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!