Türk annelerine internet hizmeti

Güncelleme Tarihi:

Türk annelerine internet hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2008 14:01

Türkiye'de yaklaşık 5,5 yıl önce faaliyete geçen Anneyiz.Biz internet sitesi Avrupa'ya açılarak hizmet ağını genişletti. Almanya'da iki aydır yaptığı deneme yayını ile Almanya'daki annelere her türlü bilgilenme hizmeti sunan Anneyizbiz.de sitesi, Frankfurt'ta düzenlenen etkinlikle start aldı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'de yaklaşık 5,5 yıl önce faaliyete başlayan ve Doğan Medya Grubu ile daha da güçlenen, anne ve anne adaylarının büyük bir ilgiyle takip ettiği www.Anneyiz.Biz internet sitesi, hizmet ağını genişleterek Avrupa'ya açıldı. Avrupa Hürriyet bünyesinde yaklaşık iki aydır deneme yayını yapan "www.anneyizbiz.de" sitesi, Türkiye'den gelen site yetkililerinin katılımıyla geçen hafta sonunda Frankfurt'ta gerçekleştirilen bir etkinlikle resmen yayın hayatına başladı.

Uzmanlar bilgilendirdi

Mainkai Kafe'de düzenlenen etkinliğe katılan Almanya’da yaşayan Türk anneler "Anneyiz.Biz"in kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Pınar Reyhan, Yazı İşleri Müdürü Pınar Eslek ve Almanya Editörü Sevda Girgin ile tanıştılar. Buluşma programı sırasında ayrıca, "Anneyiz.Biz" uzmanları ve köşe yazarları tarafından genel olarak tüm anneler ve anne adaylarını ilgilendiren konuların yanında 'iki dille çok kültürlü toplumda çocuk yetiştirmek, Alman eğitim sistemi, Almanya’da yaşayan Türk çocuklarının eğitimi, gelenekler, aile içi şiddet' gibi Almanya’da yaşayan Türk annelerin ilgi duyacağı konular da ele alındı.

Marka olduk

Sitenin kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Pınar Reyhan, Türk annelerine yönelik bilgilendirme ve paylaşım platformu olan Anneyiz.Biz'in çocukca düşünüp heyecanlanan ve mesleklerinde uzmanlaşmış, planlayıp çalışan ve aynı çocuk ruhunu taşıyan bir ekibin yarattığı bir marka olduğuna söyledi. Reyhan, "Ortak bir ihtiyacın altını çizerek gelen yoğun talep üzerine yaklaşık 5 yıldır Türkiye’de başarı ile yayın hayatına devam eden Anneyiz.Biz artık Almanya ve Almanca konuşulan Avusturya ve İsviçre gibi ülkelere açılarak uluslararası bir marka olma yolunda bir adım atarak farkını ortaya koyuyor. Markasını ithal etmiyor, ihraç ediyor" dedi.

Sitenin Almanya Editörü Sevda Girgin de, Türkiye'deki siteyi Almanya’dan takip eden çok sayıdaki anne ve anne adayının yoğun isteği sonucu açılan www.Anneyizbiz.de isimli sitenin, Almanya’da yaşayan annelerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak özel bir içerikle yayın hayatına geçtiğini kaydetti. Girgin, "Amacımız, Almanya'da yaşayan Türk annelerine, bilgi, eğitim ve hukuk gibi bir takım temel konularda uzmanlar tarafından bilgilendirmek için ortak bir platform oluşturmaktı. Bunun da başardık" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!