Türk-Alman Komedi Haftası

Güncelleme Tarihi:

Türk-Alman Komedi Haftası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2009 10:17

ALMANYA'nın Türk kökenli gözde komedyenleri, 25-31 Mayıs günleri arasında Essen'deki Katakomben Tiyatrosunda en son oyunlarını sergileyecekler.

Haberin Devamı

“Alles getürkt?” adı altında düzenlenen Türk Alman Komedi Haftası'nda, Şinasi Dikmen, Muhsin Omurca, Fatih Çevikkollu, Serdar Somuncu, Serpil Pak ile Harem Globetrotters ikilisi sahne alacaklar. Essen Başkonsolosluğu'nun da desteklediği hafta çerçevesinde, “Almanca gül, gülerek uyum?” başlığı altında bir de panel düzenleniyor.


Türk Alman Komedi Haftasının tanıtım toplantısında Katakomben Tiyatrosu Direktörü Kazım Çalışgan, Almanya'da zorla bir uyum havasının egemen olduğunu söyleyerek, mizahın bu alanda güldürerek uyum için daha rahat ortam sağlayabileceğini belirtti. Çalışgan, Türk Alman Komedi Haftasını her yıl düzenlemeyi planladıklarını bildirdi. Essen Başkonsolosu Hakan Akbulut, Türk kökenli komedyenlerle Almanya'da yeni bir mizah kültürünün oluşmakta olduğunu söyleyerek, mizahın önyargıların kırılmasına katkıda bulunabileceğini belirtti. Türk Alman Komedi Haftasının programı wwww.katakombentheater.de internet sitesinde bulunuyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!