Türk ailenin başına talih kuşu kondu! Herkes onların peşinde...

Güncelleme Tarihi:

Türk ailenin başına talih kuşu kondu Herkes onların peşinde...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2023 09:57

Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletine bağlı Elmshorn kentinde yaşayan Şahin Ailesi’nin başına talih kuşu kondu. Koleksiyoncular, evlerinin bahçesine gök taşı düşen aileye büyük paralar teklif ediyor.

Haberin Devamı

UZUN yıllardır Almanya’da yaşayan Mahmut Şahin, 25 Nisan’da başlarına talih kuşunun nasıl düştüğünü anlattı. Eşi ile kızının bahçede oturdukları sırada büyük bir patlama sesi duyduğunu belirten Şahin, önce yakınlarda bir yerde küçük bir gaz patlaması olduğunu sandıklarını ancak sesin geldiği yeri araştırırken bahçedeki çukuru gördüklerini söyledi. Şahin, “İlk başta bahçedeki deliğin gaz kaçağı ya da kimyasal bir reaksiyondan kaynaklandığını düşündük. Bir gök taşı düşmüş olabileceği hiç aklımıza gelmedi ve hemen itfaiyeyi aradık. Ancak daha sonra kızım bunun bir gök taşı olabileceğini söyledi ve mıknatısla test etti. Daha sonra her şeyi anladık” dedi. Bahçelerine gök taşı düşmesinin büyük bir şans olduğunu ifade eden Mahmut Şahin hem telefonla hem de şahsen birçok koleksiyonculardan teklif aldıklarını kaydetti. En yüksek teklifin şu anda 200 bin Euro civarında olduğunu belirten Şahin, “İlk önce beklemeyi düşünüyoruz. Gök taşı geçici olarak başkaları tarafından görülebilir, belki bir müzede sergilenebilir” diye konuştu..

Türk ailenin başına talih kuşu kondu Herkes onların peşinde...
4.5 MİLYAR YAŞINDA
Şahin Ailesi’nin bahçesine düşen gök taşının, şimdiye kadar Schleswig-Holstein eyaletine düşen en büyük meteorit olduğu belirtildi. Ağırlığı 3.7 kilogram olan gök taşının uzaydaki toplam ağırlığının 100 kilogramdan fazla ve yaklaşık 4.5 milyar yaşında olduğu tahmin ediliyor. Meteorlar Çalışma Grubu’ndan Carsten Jonas, gök taşının gözlemlenen bir şekilde yerleşim bölgesine düştüğünü ve bu anlamda da bir ilk olma özelliği taşıdığını ifade etti.

BAKMADAN GEÇME!