Turizmin kalbi Berlin’de atacak

Güncelleme Tarihi:

Turizmin kalbi Berlin’de atacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2024 15:06

Dünyanın en büyük ve en önemli turizm fuarlarının başında gelen ‘Berlin Uluslararası Turizm Borsası Fuarı’ (ITB) yarın başlıyor. Aralarında, Türkiye’de ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde faaliyet gösteren Türk şirket ve acentelerin de bulunduğu 180’in üzerindeki ülkeden 6 bine yakın şirket, 5-7 Mart tarihleri arasında fuarda ziyaretçilerini ağırlayacak.

Haberin Devamı

İlk kez 1966 yılında 5 ülkeden 9 şirketin katılımıyla başlayan ve pandemi öncesi ülke sayısı 186’ya, katılımcı şirket ve acente sayısı 10 bine, ziyaretçi sayısı 170 bine ulaşan ITB, bu yıl ‘Seyahat ve Turizmde Dönüşüme Birlikte Öncülük Edin’ sloganıyla düzenlenecek. Bu yıl Umman’ın konuk ülke olduğu ITB’de fuar boyunca 17 farklı alanda düzenlenecek oturumlarda sürdürülebilirlik, iklimin korunması ve sosyal adalet için küresel turizmin neler yapabileceği değerlendirilecek. Aynı zamanda iklim değişikliği, yapay zekânın etkisi, nitelikli işçi sıkıntısının devam etmesi ve Kovid-19 sağlık krizinin turizme etkileri gibi konular üzerine de değerlendirmeler yapılacak. Türk turizm sektörünün temsilcileri de ITB’de yerlerini alarak Türkiye’nin pazar payını artırmak için görüşmelerde bulunacak.

Turizmin kalbi Berlin’de atacak

Turizmin kalbi Berlin’de atacak
ALMANLARIN TATİL PLANLARI
Türkiye, önceki yıllarda olduğu gibi Almanların en çok seyahat etmek istedikleri destinasyonlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bu yılın ilk haftalarında yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre dünya genelinde yaşanan krizlere rağmen Almanların yüzde 71’inin ekonomik konumlarının iyi olduğu görüşünü paylaştığı ve yüzde 73’ünün de tatil planları yaptıkları belirlendi. Geçen yıl Almanların tatil için en çok İspanya, İtalya ve Hırvatistan’ı tercih belirlendi. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’ye 5 milyondan fazla Alman turistin gitmesinin beklendiğine işaret edildi.
Almanya’nın önde gelen turizm şirketlerinden TUI ve DER, yaza dönük rezervasyonlarda şimdiden geçen yılın aynı dönemine nazaran yüzde 26’nın üzerinde artış olduğunu açıkladılar.

BAKMADAN GEÇME!