Tunceli'de munzur protestosu

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide munzur protestosu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2008 11:22

TUNCELİ'de 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde sivil toplum örgütleri Munzur Vadisi'ne yapılması hedeflenen baraj yapımı ve siyanürle altın arama ?alışmalarını protesto etti.

Haberin Devamı

Tunceli Sanat Sokağı'nda toplanan sivil toplum örgütü mensupları, 'Dersim'de barajlara, orman yakmalara, siyanürle altın aramaya son', 'Munzur özgür akacak', 'Define avcıları tarihimizi tahrip etmeyin' pankartları a?tı. Munzar Vadisi'ne yapılması hedeflenen 8 baraj projesinin iptal edilmesini isteyen protestocular, siyanürle altın arama ?alışmalarının da vadiyi yok edeceğini söyledi.
Tunceli Dernekler Federasyonu adına a?ıklama yapan Murat Kur, şunları söyledi:

"Dünya ?evre günü nedeniyle dünyanın her yerinde ?evre sorunları nasıl ?özülür tartışmaları yaşanırken, bizim ülkemizde ?evreyi nasıl yok ederiz diye ?alışmalar yapılıyor. Dünyanın en güzel vadileri arasında yer alan Munzur Vadisi Milli Parkı'nda bugünlerde 8 baraj projesi yapılmış ve binlerce bitki türünün var olduğu dünyanın en ender vadisi barajlar yapılarak yok edilmek isteniyor. Ayrıca Tunceli bölgesinde siyanürle altın arama ?alışmalarıda vadiyi yok etmek i?in başka bir projedir. Yine operasyonlarda doğaya atılan tonlarca bomba toprağı zehirleyerek doğada yaşayan canlıları yok ediyor. Yine belli ?evrelerce yakılan ormanlar nedeniyle doğa büyük zararlar görüyor. Bu durumda Munzur Vadisi'nin kurtulması i?in mutlaka doğal sit alanı ilan edilmesi ve vadi üzerindeki baraj projeleri iptal edilmeli, siyanürle altın arama projesi de ortandan kaldırılmalıdır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!