Tüm müslümanlar yalancı

Güncelleme Tarihi:

Tüm müslümanlar yalancı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2009 13:10

Avukat Mülayim Hüseyin, müvekkili Zeynep B.'ye “Tüm Müslümanlar yalancı” dediğini ileri sürdüğü Yabancılar Dairesi memuru W. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

HAMBURG'lu avukat Mülayim Hüseyin, Almanya'da illegal durumda olan müvekkili Zeynep B.'ye “Tüm Müslümanlar yalancı” dediği ileri sürülen yabancılar dairesi memuru W. hakkında suç duyurusunda bulundu. Mülayim Hüseyin'in verdiği bilgiye göre yedi aylık hamile olan ve 14 Kasım'da doğum yapacak olan Zeynep B. yabancılar dairesine giderek, Almanya'da illegal durumda olduğunu açıkladı. Zeynep B., doğacak çocuğun babasının sekiz yıldan fazla Almanya'da yaşadığı için çocuğun Göç Yasası'na göre otomatikman Alman vatandaşlığını alacağını ve kendisine çocuğun üzerinden geçici oturum müsaadesi (Duldung) alma hakkı doğduğunu söyledi.


Disiplin davası açılsın
Memur kendisine dosyanın inceleneceğini belirterek bir hafta sonra gelmesini söyledi. Memurun Almanya'ya nasıl geldiğini konusundaki sorularda, kendini ve yakınlarını suçlu durumu düşürmemek için yasaların öngördüğü şekilde susma hakkını kullanan Zeynep B., avukatın ifadesine göre buna rağmen memur W. tarafından sıkıştırıldı. Avukat Hüseyin, “Memur kendisine 'Bizim ve Müslümanlar arasındaki farkı biliyor musunuz?' diye bir tuhaf soru yöneltmiş ve cevabı da 'Müslümanların hepsi yalan söylüyor' diye kendi vermiş. Müvekkilim gözyaşları içinde yanıma geldi. Memuru telefonla aradım. Benden yazılı başvuruda bulunmamı istedi. Kendisi hakkında savcılığa suç duyurusunda ve İçişleri Senatörlüğüne de disiplin davası açılması talebiyle dilekçe gönderdim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!