Tuana umuda uçtu

Güncelleme Tarihi:

Tuana umuda uçtu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2012 18:09

Berlin Charite doktorlarının ikinci görüş almasına izin vermeden bacağının kesilmesini dayattıkları altı yaşındaki Tuana, dün tedavi için ailesiyle birlikte Türkiye’ye uçtu.

Haberin Devamı

BERLİN’in Charite Hastanesi’nde bacağındaki tümör nedeniyle tedavi gören ve hastane doktorlarının ikinci görüş almalarına izin vermeden bacağını kesmek istedikleri altı yaşındaki Tuana Adanur, dün Türkiye’ye uçtu. Tuana’nın Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi edileceğini söyleyen baba Selim Adanur, “Kızımı Türk doktorlar muayene edecek. Şifa umuduyla Türkiye’ye gidiyoruz” dedi.

Dün sabah eşi ve üç çocuğuyla Berlin’den Türkiye’ye uçan Selim Adanur, “Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı yetkilileri ile konuştuk. Bizi Türkiye’ye onlar davet etti. Bize çok yardımcı oldular. Masrafların bir bölümünü de karşılayacaklar” dedi.

Geçen ay Berlin Charite Hastanesi doktorlarının ikinci görüş almadan bacağının kesilmesi gerektiğini söyledikleri Tuana, hastaneden ancak mahkeme kararı ile çıkabilmişti. Doktorlar, bacağının kesilmesi için babadan velayetin alınması amacıyla dava açmış, yapılan duruşmada mahkeme doktorları haksız bularak çocuğun babada kalmasını ve ikinci bir doktordan görüş alınmasına karar vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!