Trafik cezaları sertleşiyor

Güncelleme Tarihi:

Trafik cezaları sertleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2012 15:59

ALMANYA Federal Ulaştırma Bakanlığı, trafiğin ve ulaşımın daha güvenli hale getirilmesi için kurallara uymayan sürücülerin ehliyetlerine el konulmasını kolaylaştırıcı bir reform planlıyor.

Haberin Devamı

Federal Ulaştırma Bakanı Peter Ramsauer, CDU/CSU ile FDP koalisyon hükümetinin imzaladığı Koalisyon Protokolü’nde yer alan reformu, bu yasama döneminde uygulamaya koymayı hedeflediklerini söyledi. Bakan Ramsauer, dün Berlin’de düzenlediği basın toplantısında, trafik kurallarına uymayan sürücülere kesinlikle göz yumulmayacağını belirtirken, ceza sisteminde planlanan değişiklikle el konulan ehliyet sayısının yüzde 10 artışla yılda 5 bin 500’e ulaşmasının beklendiğini de dile getirdi.

8 puan yeterli olacak

Almanya’da şuan geçerli uygulamaya göre 18 ceza puanı alan sürücülerin ehliyetlerine el konulurken, Federal Ulaştırma Bakanlığı’nın hazırladığı ve önümüzdeki günlerde tartışmaya açılacak yeni tasarısında ehliyete el konulması için 8 ceza puanı yeterli olacak. Ancak yeni taslakta trafik ihlaline göre kayıtlara geçecek ceza puanı sayısı da düşürüldü. Örneğin aşırı hız ve trafikte başkalarını tehlikeye atıcı davranışlar için ceza puanı 2’den 1’e düşürülecek. Aynı şekilde kırmızı ışıkta geçen ve alkollü direksiyon başına geçen sürücülere 3 yerine 2 ceza puanı verilmesi de taslakta yer aldı. m

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!