Trabzon-Dortmund kardeşliği yolda

Güncelleme Tarihi:

Trabzon-Dortmund kardeşliği yolda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2010 12:51

Dortmund-Trabzon kardeş şehir projesi kapsamında Almanya'ya gelen Trabzon Belediye Başkanı Fevzi Orhan Gümrükçüoğlu ve beraberindeki heyet, Duisburg'daki Trabzonlular Derneği'ni ziyaret etti.

Haberin Devamı

ALMANYA'ya Dortmund-Trabzon kardeş şehir projesi kapsamında bir ziyarette bulunan Trabzon Anakent Belediye Başkanı Fevzi Orhan Gümrükçüoğlu beraberindeki heyetle birlikte Duisburg'daki Trabzonlular Derneği'ni ziyaret etti. Duisburg-Beeck'teki Trabzonlular Derneği'nin eski bir kilise olduğunu öğrenen Gümrükçüoğlu, Trabzon'da da kiliselerin ayine açıldığına işaret ederek, "Farklı inançlara saygı göstermeliyiz" dedi.


Katkı sunacak
Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Orhan Aydın, Gençlik Spor İl Müdürü Esra Kılıç Alemdaroğlu, Turizm İl Müdürü İsmail Kansız ve Duisburg Trabzonlular Derneği Başkanı Erdal Osmançelebioğlu'nun hazır bulunduğu ziyarette Gümrükçüoğlu şunları söyledi: "Buranın eski bir kilesi olması çok ilginç. Trabzon'da da biz kiliseleri ayine açıyoruz. İnsanlarımız bundan çekinmesinler. Bilakis farklı dinlere ve inançlara saygı duyarak, kardeşliğimizi pekiştirmeliyiz." Dernek Başkanı Erdal Osmançelebioğlu da dernek çalışmaları hakkında bilgiler verirken, Dortmund-Trabzon kardeş şehir projesi çalışma grubu içinde olduklarını ve dernek olarak projeye katkı sunacaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!