Topuklu ayakkabı giymenin zararları

Güncelleme Tarihi:

Topuklu ayakkabı giymenin zararları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2015 13:13

Güney Kore’deki Hanseo Üniversitesi’nden bilim insanlarının gerçekleştirdiği yeni bir araştırma üç yıl boyunca düzenli olarak topuklu ayakkabı giymenin bazı kasların baskın hale gelip ayakların doğal dengesinin bozulmasına neden olduğunu ve bilek burkulmalarının yaşanma olasılığını artırdığını ortaya çıkarttı.

Haberin Devamı

Araştırmada 10 cm topuklu ayakkabılar giymenin ilk etapta bacak kaslarını güçlendirdiğini ancak uzun süreli ve düzenli kullanımının kalıcı zararlara neden olduğu belirtildi.

Araştırmayı gerçekleştiren ekibin başında bulunan Dr Yong Seok Jee konu ile ilgili Times gazetesine yaptığı açıklamada, kadınların ayak sağlıklarını korumak için ya sürekli topuklu ayakkabı giymekten vazgeçmeleri ya da düzenli olarak bacak kaslarını güçlendirecek egzersizler yapmaları gerektiğini söyledi.

Dr Seok, kadınların topuklarının üzerinde yürüyerek ya da ayaklarının taban kavisine bir havlu yerleştirip esneme egzersizleri yaparak topuklu ayakkabıların ayak ve bacaklarına verdiği zararı azaltabileceklerini söyledi.

Araştırma kapsamında haftada en az 3 kez 10 cm topuklu ayakkabı giyen 40 Güney Koreli kadının ayaklarını inceleyen uzmanlar bulgularını International Journal of Clinical Practice isimli akademik dergide yayınladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!