Toplu taşımada maske zorunluluğuna onay

Güncelleme Tarihi:

Toplu taşımada maske zorunluluğuna onay
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2022 17:09

Federal Meclis, ekim ayı itibariyle geçerli olacak Enfeksiyondan Korunma Yasası çerçevesinde hayata geçirilmesi öngörülen yeni düzenlemelere onay verdi.

Haberin Devamı

KOALİSYON hükümetini oluşturan SPD, FDP ve Yeşiller yeni düzenlemelere destek verirken, muhalefet partileri karşı çıktı. 386 milletvekili yeni yasal düzenlemelere “Evet” derken, 313 parlamenter “Hayır” oyu kullandı. 1 Ekim 2022-7 Nisan 2023 tarihleri arasında geçerli olacak yeni düzenlemelerde şunlar yer aldı.

* Tren, tramvay, metro ve otobüs gibi toplu taşıma araçlarında FFP2 maske takmak zorunlu olacak. 6-16 yaş grubu ile personel tıbbi maske takabilecek.
* Uçaklarda maske zorunluluğu uygulanmayacak.
* Hastanelerde, kliniklerde, bakım evlerinde ve yaşlılar yurdunda maske takmak zorunlu olacak. Ayrıca ziyaretçiler için test yaptırma mecburiyeti de.
* Kapalı alanlarda ve restoranlarda da maske takmak zorunlu olacak. Ancak aşılarını yaptırmış olanlar ile negatif test sonuçlarını ibraz edenler bundan muaf tutulacak.
* İlk ve orta dereceli okullarda öğrenciler maske zorunluluğundan muaf tutulacak. Ancak Kovid-19’un beklenmedik şekilde artış göstermesi halinde her eyalet gereken kararları kendisi verecek.

 

BAKMADAN GEÇME!