Tolerans için kürek salladılar

Güncelleme Tarihi:

Tolerans için kürek salladılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2011 17:51

Hannover'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Daha fazla tolerans için hepimiz aynı gemideyiz” etkinliğinin bu yılki partner ülkesi Türkiye oldu.

Haberin Devamı

Almanya'nın Hannover kentindeki Masch Gölü'nde geleneksel olarak düzenlenen “Daha fazla tolerans için aynı gemideyiz” etkinliği kötü hava koşullarına rağmen büyük ilgi gördü. Hannover Başkonsolosu Tunca Özçuhadar, Hannover Belediye Başkanı Bernd Strauch, İngrid Lange, Türk Alman Ağı (DTN) yönetim sözcüsü Muammer Duran, Aşağı Saksonya Uyum Sorumlusu Honey Deihimi ve 300 kişiden fazla kişi organizasyonda yer aldı. Bu yıl ki etkinlikte Türkiye'nin partner ülkesi olması sebebiyle etkinliğe Türk Alman Ağı (DTN) ve Türk Dernekleri Danışma Kurulu (RTV)destek verdi.

TOLERANS DEĞİL KATIL ŞART
Masch Gölü üzerinde kurulan sahnede kısa bir konuşma yapan Hannover Başkonsolosu Tunca Özçuhadar düzenlenen organizasyon için emek sarfeden herkese teşekkür ederek, sözlerine şöyle devam etti. “Dinler ve kültürler arasında diyalog altı çizilecek kadar önemli bir konudur. Artık toleranstan öte toplumsal katılım ve insanların hangi dine mensup olurlarsa olsunlar birbirlerine saygı duymaları gerekir. Barış ve dinler arası özgürlükler dünyanın sulhu açısından en önemli kavramdır” dedi. Organizasyonu düzenleyen Werner Holhbein ise, “Farklı dinler ve kültürler bu ülkede 50 yıldır yaşıyor. Bundan sonra da aynı barış içinde yaşamayı sürdürecekler” dedi.

BİZ HEP BERABERDİK
Muammer Duran ise, “Dünyamızın her bir köşesinde dine dayalı savaşların bir günde, Hannover'de farklı dinlere mensup insanlar olarak sesimizi barış adına duyurmak istedik. Bugün gemilerde hep beraber kürek çekerek bir hedefe odaklandığımızda nasıl başarılı olduğumuzu gösterdik. Hıristiyan, Müslüman olsun tek hedefimiz barış" diye konuştu. Organizasyon da daha sonra Anadolu ve Ege yöresine ait halk oyunları sergilendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!