Tiyatro Frankfurt ‘Fanus’la başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro Frankfurt ‘Fanus’la başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2015 14:45

Almanya’nın Rhein-Main bölgesindeki tek Türkçe tiyatro Tiyatro Frankfurt, yeni sezona ‘Fanus’ adlı oyununun dünya prömiyeriyle başlayacak. Tiyatro Frankfurt, 1 Kasım pazar akşamı Rüsselsheim Şehir Tiyatrosu’nda perdelerini açacak.

Haberin Devamı

SANAT Yönetmenliğini Ayla Algan’nın yaptığı Vedat Diri’nin yazdığı, Seval Ekşi’nin Almanca’ya çevirdiği oyunu Kamil Kellecioğlu yönetiyor.

Tiyatro Frankfurt ‘Fanus’la başlıyor



1 Kasım Pazar akşamı saat 20.00’de Almanca üst yazıyla sahnelenecek olan eserin prömiyerini, ünlü oyuncular Ayla Algan ve Tamer Levent ile oyunun yazarı Vedat Diri de izleyecek. ‘Fanus’un bir iç hesaplaşmayı anlattığını belirten Kamil Kellecioğlu, “Fanus da hayat gibi; bir özlemin, bir yaranın, bir yüzleşmenin öyküsü. Murat küçüklüğünde yaşadığı sevgisizliği onarabilmek için kendine bir yöntem bulur. Babasından hiç ilgi görmemiştir, bu yüzden kendi oğluyla bambaşka bir ilişki hayal eder. Ama hayat acımasızdır, Murat’ı başka bir yerden vurur. O da, ‘Adı ne olursa olsun yaşamaya mecbursun’ diyerek bu soruna kendince bir çözüm oluşturmaya, kendi dünyasında mutlu olmaya çalışır. Ta ki, Ali gelinceye kadar... Aslında hepimizin bir fanusu yok mu? İzleyin ve kendi fanusunuzun neresi olduğuna siz karar verin” dedi.

Tiyatro Frankfurt’un yeni eseri Fanus’la ilgili geniş bilgi için www.tiyatro-frankfurt.de sitesinden veya 01631527737 numaralı telefondan bilgi alınabilir. 

Tiyatro Frankfurt ‘Fanus’la başlıyor



KEMAL KORKMAZ 'YÜZLEŞME'Yİ SERGİLİYOR

Haberin Devamı


1 Kasım akşamı, Rüsselsheim Şehir Tiyatrosu’nun fuayesinde, fotoğraf Sanatçısı Kemal Korkmaz’ın fotoğrafları da sergilenecek. ‘Fanus’ adlı oyunda işlenen ‘Yüzleşme’ temasını, fotoğraf makinesi vizöründen, kendi bakış açısıyla fotoğrafa dönüştüren Korkmaz, bu özel çalışması ile tiyatro eserine ayrı bir anlam katacak.

Tiyatro Frankfurt ‘Fanus’la başlıyor


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!