Tivoli'de Türk müziği

Güncelleme Tarihi:

Tivolide Türk müziği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2012 12:37

DANİMARKA’nın dünyaca ünlü eğlence parkı Tivoli’de düzenlenen okul orkestraları gününde, İshoj Türk Korosu da sahneye çıktı.

Haberin Devamı

Türk korosu, şarkı ve Türkler söyledi, oyun havalarından örnekler sundu. Koronun şefi Erol Sarıkaya, “Tivoli gibi Danimarka’nın simgesi haline gelmiş bir parkta konser vermek her şeyden önce gerek bizim açımızdan, gerekse Türk halkı adına onur verici. Ayrıca çatısı altında faaliyet gösterdiğimiz İshoj Müzik Konservatuvarı adına da sevindirici bir gelişme. Danimarkalılara kendi müziğimizi tanıtmak, gençlerimizin kendi müziklerine sahip çıkmaları benim için ayrı bir gurur vesilesi. Şu anda önümüzde yaz tatili olduğu için bir program yok ama tatilden sonra büyük bir konser hazırlığı var” dedi.

Erol Sarıkaya, gençlerin sokaklarda boş gezmek, yerine kültürlerinin bir parçası olan türkü ve şarkıları, enstrüman kullanmasını öğrenme şansları bulunduğunu söyledi. Sarıkaya, çocuğunu müzik okuluna gönderen velilere da ayrıca teşekkür ederek, dünyada çok az çocuğu Tivoli gibi tarihi bir yerde sahneye çıkma şansı doğacağını, çocuk orkestraları gününde sahne alan Türk korosu öğrencilerinin bu zevki ve tarihi anı yaşama onuruna kavuştuklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!