Tiryakiler dertli, içmeyen sevinçli

Güncelleme Tarihi:

Tiryakiler dertli, içmeyen sevinçli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2007 22:04

Baden Württemberg Eyaleti'nde 1 Ağustos'ta başlayacak olan kapalı alanlardaki sigara yasağı sigara tiryakilerini düşündürürken, içmeyenler tarafından destekleniyor.

Haberin Devamı

Resim Yasak 1
(solda Koray Özgüngör,Yunus Çaylı,Fuat Ünlü,Artin Gragoz,Hüseyin Çelik.)

Almanya'da değişik eyaletlerde uygulamaya girecek kamusal alanda sigara yasağı, Baden Württemberg Eyaleti'nde 1 Ağustos’tan itibaren uygulanacak. Havaalanı, gar, kapalı yerlerle beraber gastronomi, restoran ve kahvelerde sigaranın yasaklanmasından en çok tiryakiler etkilenecek.
Baden Württemberg Eyaleti'ndeki Kehl kentinde "Karadeniz" adlı Türk kahvesi işleten Yunus Çaylı (43) "Oyun oynarken, maç seyrederken, içki içilirken müşterilerimin yasağa uyacağını zannetmiyorum. Kahve sahibi olarak ben de içiyorum. Tiryakisiyim. Şimdi ne yapacağız? Sigara içmek için sokağa mı çıkacağız. Bu yasa Türk kafelerin iflası demektir" dedi.
GENÇLERE YARAYACAK

Müşteri Koray Özgüngör (70) ise 20 yaşından beri sigara içtiğini belirterek, "Sigarasız yapamam. Sigara yüzünden kanser oldum ama benim tek zevkim sigara. Bırakmayı da düşünmüyorum" diye konuşurken, Kehl’in en eski berberi Artin Gragoz (54) da çıkacak yasadan çok memnun olduğunu ifade ederek, "Çünkü ben hiç sigara kullanmadım ve içenlerden rahatsız oluyorum" dedi. Fuat Ünlü (35), "Yasak özellikle gençler için çok iyi örnek" şeklinde görüş belirtirken, Hüseyin Çelikkaya (43), "Yasak saçma. Sigara içmeyen Türk kafelerinde girmesin" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!