Tiryakiler buna sevinecek

Güncelleme Tarihi:

Tiryakiler buna sevinecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 12:45

Alman hükümeti tarafından kapalı yerler için getirilen sigara içme yasağının Almanya Federal Anayasa Mahkemesi tarafından kısmen kaldırılmasından sonra, Saksonya-Anhalt eyaleti Anayasa Mahkemesi de tek salonlu lokallerde ve diskoteklerde sigara içme yasağının kaldırılması yönünde karar aldı.

Haberin Devamı

Saksonya-Anhalt Anayasa Mahkemesi, Federal Anayasa Mahkemesinin ağustos ayı sonunda aldığı karar doğrultusunda, eyalette 75 metre kareden küçük tek salonlu lokallerde ve diskoteklerde sigara içme yasağını kaldırıldı. Karar uyarınca, sigara içilmesine izin verilen lokallerde yemek verilmemesi ve bu lokallere 18 yaşından küçüklerin girmemesi gerekiyor. Diskoteklerin de sigara içenler için ayrı bir bölüm oluşturması zorunlu kılındı. Saksonya Anayasa Mahkemesi de geçen hafta içinde gelecek yılın sonuna kadar sigara içme yasağıyla ilgili olarak yeni bir düzenleme yapılması yönünde karar almıştı.

Federal Anayasa Mahkemesinin, küçük işletme sahiplerinin iş kurma ve mevcudiyet haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle kapalı yerlerde sigara içme yasağını kısmen kaldırması üzerine, Berlin, Baden-Württemberg, Aşağı Saksonya, Brandenburg ve Mecklenburg-Vorpommern eyaletleri, kendi yasalarını hazırlamaya başlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!