THY uçağına ihbar korkuttu

Güncelleme Tarihi:

THY uçağına ihbar korkuttu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2010 14:45

İstanbul'dan Köln'e gelen THY uçağı Köln-Bonn Havalimanı'nda indikten sonra yolcular üç saat arandı. Kültür eski Bakanı Ercan Karakaş ve sinema sanatçısı eşi Müjde Ar'ın da aralarında bulunduğu yolcular iç çamaşırına kadar arandıklarını söylediler. Olayın asılsız bir ihbardan kaynaklandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İstanbul'dan Köln'e gelen TK 1671 sefer sayılı THY uçağında yolcular arasında terörist bulunduğu yönünde bir ihbar nedeniyle didik didik arandı. 64 yolcu üç saat arandıktan alandan ayrılabildi. Yolcular arasında bulunan Kültür eski Bakanı Ercan Karakaş ve sanatçı eşi Müjde Ar, kendilerine hiç bir açıklama yapılmadığını ve iç çamaşırlarına kadar arandıklarını söylediler. Müjde Ar, "Uçak İstanbul'dan bir saat gecikmeli kalktı. üç saat yolculuktan sonra, üç saat de uçakta bekletildik. Sonra iç çamaşırlarımıza kadar didik didik aradılar. Hepimiz perişan olduk" dedi.


Polisler geri çevirdi


Uçak, saat 15.55'de Köln'e indi. Kabin memuru kapıyı açtığında, polis bir bant çekerek yolcuların inmesi önledi. İki saat uçakta bekletilen yolcular, daha sonra iç çamaşırlarına kadar arandı. Yolcuların tepkisi üzerine sadece "Bir ihbarı değerlendiriyoruz” denildi ve arama köpeklerle devam etti. Aranan yolcuların el bagajlarına otobüste bakılıp terminale alındı. Burada X-ray cihazlarıdan geçirilen yolcular, tekrar arandı. Yolcuların karşılamaya gelen yakınları ise, ne olduğunu bilmeden üç saat gergin bir şekilde beklediler.

Haberin Devamı

Hoş bir durum olmadı



Koblenz ve Köln'de düzenlenecek olan 'Uğur Mumcu'yu Anma Etkinliklerine' katılmak için Köln'e gelen Karakaş ve Ar, iç çamaşırına kadar aranmalarını çok abartılı bulduklarını söylediler. Kendilerine hiç bir açıklama yapılmadığını söyleyen Müjde Ar, "Abartılı bir aramaydı, zaten İstanbul'da bir aramadan geçtikten sonra, Köln'de didik didik aranmamıza anlam veremedim. Üç saat boyunca bir bardak su bile ikram etmeden, bizi mağdur ettiler” dedi. Karakaş ise, “Üç saat boyunca mağdur etmeleri hoş bir durum değil” dedi.


İhbarı intikam için yapmış


Köln Polisi uçağın bir ihbarın değerlendirilmesi sonucu arandığını açıkladı. Yapılan açıklamada, Köln'den bir internet cafe'den çekilen e-mail'de uçakta tehlikeli bir teröristin bulunduğu ihbar edildi. İhbarın asılsız olduğunun anlaşılması üzerine polis, araştırmasını derinleştirerek, ihbarcıyı buldu. İhbarı yapan kişinin, uçakta bulunan bir yolcudan intikam almak amacıyla böyle bir girişimde bulunduğu ortaya çıktı. İhbarcının intikam almak istediği yolcuyla yakın akraba olduğu, ancak aralarında husumet bulunduğu bildirildi. İhbarı yapan kişi hakkında yasal işlemler de başlatıldı.

Haberin Devamı

Stutgart-İzmir seferi sırasında bomba ihbarı nedeniyle Yunanistan’ın Selanik kentine acil iniş yaptıktan sonra İzmir’e gelen SunExpress Havayollarına ait uçakta bulunan ve Adnan Menderes Havalimanı’nda gözaltına alınan yolcunun ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı bildirildi. Yanında keçeli kalem bulunması nedeniyle gözaltına alınan yolculardan O.B’nin, sorgulaması tamamlandı. Tuvaletin aynasına yazı yazan kişinin kendisi olmadığını, yanında her zaman kalem taşıdığını söylediği öğrenilen O.B’nin, ifadesinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı kaydedildi. Stutgart-İzmir seferi sırasında bomba ihbarı nedeniyle Yunanistan’ın Selanik kentine acil iniş yapan Sun Express Havayollarına ait yolcu uçağı dün saat 22.40’ta Adnan Menderes Havalimanı’na inmişti. SunExpress Havayolları Kurumsal İlişkiler Müdürü Serdar Alyamaç, basın mensuplarına, uçakta 62 yolcu ve 6 mürettebatın bulunduğunu kaydederek, “Uçağın kabin görevlisi, tuvalet aynasında ‘bugün öleceğiz, bomba’ şeklinde yazı görmüş. Bunun üzerine Selanik’e inen uçakta yapılan aramada bomba bulunamamış” şeklinde açıklama yapmıştı.

Haberin Devamı

Havalimanına gelen İzmir Emniyet Müdürlüğü Kimlik Tespit ve Olay Yeri İnceleme Şubesi’ne bağlı uzman polisler, tuvaletteki yazının kim tarafından yazıldığının belirlenmesi amacıyla tüm yolcuların parmak izleri ve yazı örneklerini almış, ismi bildirilmeyen bir yolcu da gözaltına alınmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!