THY için özel olarak bestelenen senfoni tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

THY için özel olarak bestelenen senfoni tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2011 18:07

Almanya’da yaşayan orkestra şefi Betin Güneş’in Türk Hava Yolları (THY) için özel olarak bestelediği 15. Senfoni’si Köln Filarmonisi’nde yapılan gala ile tanıtıldı.

Haberin Devamı

Almanya’da yaşayan orkestra şefi Betin Güneş’in Türk Hava Yolları (THY) için özel olarak bestelediği 15. Senfoni’si Köln Filarmonisi’nde yapılan gala ile tanıtıldı. THY’nin Köln seferlerine başlayışının 40. yılı nedeni ile düzenlenen galada THY Genel Müdürü Temel Kotil’in davetlisi olarak siyaset, bürokrasi, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri Köln Filarmonisi’nde bir araya geldi.

Galada sahne alan THY Oda Orkestrası, Gioachino Rossini, Ludwig van Beethoven, Pyotr İlyiç Çaykovski ve Cemal Reşit Rey’in bestelerini seslendirdi. Chor 2000-Erftstadt-Lechenich ve Leverkusen Musiki Cemiyeti’nin eşliğinde geleneksel İstanbul şarkılarının seslendirildiği konserin doruk noktasını ise orkestra şefi Betin Güneş’in THY için bestelediği "Turkish Airlines" adlı 15. Senfoni oluşturdu.

Galayı değerlendiren THY Genel Müdürü Kotil, şunları söyledi: ”Böylesine nezih ve nadide bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. THY’nin son yıllarda elde ettiği başarıları, dünya çapındaki bir hava yolu şirketi bünyesinde oluşturduğumuz ilk ve tek olan oda orkestramızla taçlandırdık. Bu başarılara yakın gelecekte yenilerini ekleyeceğiz.

Almanya’nın 9 şehrinde çok uzun yıllardan beri varız. Yeni hatlar düşünmenin zamanı geldi. 1 Temmuz’dan itibaren her gün 2 defa uçacağız. Hem çok Türk vatandaşımız var hem de Almanlar var. Almanya bizim için çok önemli bir yer.

Hem burada çok sayıda vatandaşımız yaşıyor hem de Almanları Uzakdoğu’ya, Orta Asya’ya ve Afrika’ya taşıyoruz. Türkiye bu anlamda tam bir köprüdür.” Köln/Bonn Havaalanı Müdürü Michael Garvens de THY’nin son yıllarda büyük bir gelişme gösterdiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!