Thierse ile cinayetleri konuştu

Güncelleme Tarihi:

Thierse ile cinayetleri konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2012 17:11

Almanya’yı ziyaret eden bazı TBMM üyeleri, Federal Meclis Başkanvekili Wolfgang Thierse ile bir araya gelerek, aşırı sağcıların işlediği cinayetlerle ilgili sürdürülen soruşturmalar hakkında bilgi aldı.

Haberin Devamı

Federal Meclis’teki görüşmeye TBMM üyeleri Tunca Toskay, Çiğdem Münevver Ökten, Şafak Pavey ve Nazmi Gür ile Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Başkan Yardımcısı Gürsel Dönmez de katıldı.

Basına kapalı görüşmeden sonra açıklama yapan Ökten, Berlin’e geliş amaçlarının, 2000-2008 yılları arasında Thüringen eyaletinde yaşayan, ancak başka eyaletlerde de yeraltında faaliyet gösteren bir terör hücresinin 8 Türk, 1 Yunan ve 1 Alman polisi öldürmesi üzerine kurulan araştırma komisyonlarında neler yapıldığıyla ilgili bilgi almak olduğunu söyledi.

Komisyonların kurulmasının ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in maktullerin ailelerinden özür dilemesinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Ökten, bu konuda adaletin tecelli etmesi gerektiğini kaydetti. Araştırma komisyonlarının bu noktadan sonra adil bir şekilde araştırma yapacağını belirten Ökten, "O süreçte 2000 ile 2008 yılları arasında 8 vatandaşımızın katledilmesi sonucunda polis teşkilatının bu işi küçümseyerek, dönerci cinayetlerine, mafya hesaplaşmasına indirerek, hatta ve hatta daha da onur kırıcı daha da haysiyeti yok edici olacak bir aile içi çekişmeye götürmesi, onların yüksek ihmallerinin neticesi. Önemli olan, bu noktada adaletin doğru tecelli edeceğine olan inancımızla buraya geldik" diye konuştu.

Ökten, daha önce Thüringen eyaletinde de cinayetlerle ilgili temaslarda bulunduklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!