TGD Kolat ile devam

Güncelleme Tarihi:

TGD Kolat ile devam
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2006 00:00

Almanya Türk Toplumu (TGD )eski başkanı ile yoluna devam etme kararı aldı. Eski başkan Kenan Kolat dışında başka adayın çıkmadığı kurultayda, Kolat gizli oylama sonunda delegelerin yüzde 90´nının oyunu alarak yeniden genel başkan seçildi.

Haberin Devamı

Genel Başkan yardımcılığına ilk kez aday olan Hilmi Kaya Turan tüm delegelerin oyunu alırken, diğer beş genel başkan yardımcıları ise şöyle belirlendi: Şener Sargut, Sabriye subcun, Nihat Ercan, Dr. Cebel Küçükkaraca ve Şeref Erkayhan.

Kurultayda ayrıca 14 kişilik yeni yönetim kurulu da belirlendi. Yönetim şu isimlerden oluştu: Eren Ünsal, Berrin Alpbek, Tayfun Çilingir, Alişan Genç, Ömer Köşkeroğlu, Gülseren Doğaner, Dilşad Budak, Cumali Kangal, Serkan Tören, Göksal Böttscher, Burak Gümüş, İlknur Özer, Rana Büyükyılmaz ve Güven Polat.

Ülkedeki Türkler´i ayağa kaldıracağız

Kurultay ile ilgili değerlendirme yapan Genel Başkan Kenan Kolat, kurultayın çok verimli geçtiğini söyledi. Kolat, ``Kurultayın ana teması eğitimdi. Almanya genelinde başlatacağımız eğitim kampanyası ile ülkedeki tüm Türkleri ayağa kaldıracağız.

Eğitim, hem yaşadığımız ülke hem de Türkler için yakıcı bir konu. Çok verimli bir kurultay oldu. Bu kurultay da gösterdi ki Almanya Türk Toplumu kurumlaştı. Tüm partilerin temsilcileri katıldı.

Almanya´nın en büyük partilerinin tümü bizimle ortak çalışmak istediklerini belirtti. Almanyalı Türkler önümüzdeki yıllarda her alanda daha fazla aktif olup hakettikleri yerlerde bulunacaklar’’ dedi.

Ali VARLI / BERLİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!