Teşviği aldı, engelleri aştı

Güncelleme Tarihi:

Teşviği aldı, engelleri aştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2021 11:20

Almanya’nın Münih kentinde taksicilik yapan Zekai Karavas, bölge yönetiminin karşılıksız maddi desteğiyle iki aracına tekerlekli sandalye için hidrolik lift taktırdı. Modifiyeli taksilerle tekerlekli sandalyeye muhtaç yolcular için yeni bir hizmet başlattıklarını söyleyen Karavas, pandemi nedeniyle zorlaşan işleri için teşviklerden yararlandıklarını söyledi.

Haberin Devamı

ENGELLİ yolcular için sorun olan taksi yolculuğunun bir nebze kolaylaştığını belirten Karavas, şunları söyledi: “Pandemi nedeniyle işlerimiz iyice kesildi. Yetkili kurumlar hem bize hem de vatandaşlara yardımcı olmak için alternatif çözümler üretmeye gayret gösteriyor. Tekerlekli sandalyeye muhtaç yolcular için taksiye binmek oldukça zordu. Zorunlu hallerde özel transfer aracı gelmesi lazım. O da ancak mesai saatlerinde önceden rezervasyon şartıyla mümkün. Spontan seyahatlar zor. Hafta sonları ve akşamları araç bulmaları imkânsız. Kent yönetiminden taksileri engelsiz hale getirmek için teşvik sunulunca başvurduk. Geniş gövdeli iki araç için toplam 10 bin euro karşılıksız yardım yapıldı. 13 bin euroya taksileri uygun hale getirdik. Yolcularımız çok memnun oldu.”

Teşviği aldı, engelleri aştı

Konuyla ilgili bilgi veren yetkili Christoph Göbel ise teşvik programının devam ettiğini belirterek ‘Genişletilmiş Taksi’ model sayısının 2022 yılının sonuna kadar 30’a çıkarılacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!