‘Tersine göç’ göçmenleri korkuttu

Güncelleme Tarihi:

‘Tersine göç’ göçmenleri korkuttu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2024 11:05

Almanya’nın Potsdam kentinde bir araya gelen aşırı sağcıların göçmen kökenlileri ülkeden sınır dışı etme planları göçmenleri korkuttu.

Haberin Devamı

ARD’nin ‘Panorama’ programı adına yapılan ankete katılan göçmen kökenli katılımcıların yüzde 51’i, planların kendilerinde büyük korkuya neden olduğunu söyledi. Aynı şekilde yabancı kökenli olmayan Alman katılımcıların yüzde 48’i de endişe duyduklarını söyledi. Aşırı sağcıların geri gönderme planlarına karşı, ankete kalanların yaş grupları arasında önemli bir fark olmadığı ortaya çıktı. Sadece 35-49 yaş grubunda korku yüzde 41 ile biraz daha düşük oldu. Siyasi parti eğilimlerine göre aşırı sağcıların planları en çok Yeşiller Partisi ve SPD taraftarları arasında korku yarattı. Yeşiller’in yüzde 69’u ve SPD destekçilerinin yüzde 61’i aşısı sağcı planların kendilerini ürküttüğünü ifade etti. AfD destekçilerinin ise sadece yüzde 8’i planlardan endişe duyduklarını söyledi.

Haberin Devamı

‘TEDBİR VE TEŞVİK’ DEDİLER
Potsdam’daki toplantıya bazı AfD’li siyasetçiler ile CDU’nun aşırı sağ kanadı ‘WerteUnion’ üyeleri de katılmıştı. Olay ‘Correctiv Medya’ araştırma grubu tarafından kamuoyuna duyuruldu. Planların ifşa olmasından sonra AfD yönetimi Potsdam’daki toplantıyla arasında mesafe koymuş ve bunu özel bir toplantı olarak nitelendirmişti. Parti kısa süre önce yayımladığı bir belgede ‘tersine göç’ kavramının, hukuk devleti ve yasalara uygun olarak ülkeyi terk etmesi gereken yabancıların geri dönüşüne yönelik tüm tedbir ve teşvikleri kapsadığını belirtmişti. AfD’nin basına sunduğu belgede, “Göçmenlik geçmişi olan Alman vatandaşlarının sınır dışı edilmesi gibi anayasaya aykırı talepler kesin bir şekilde reddedilmektedir” denildi.
2022 yılı verilerine göre Almanya’da 23.8 milyon göçmen kökenli insan yaşıyor. Göçmen kökenlilerin oranı nüfusa oranı yüzde 28.7. Bu kişilerin yaklaşık 12 milyonu Alman vatandaşlığına sahip. Üstelik verilere göre bunların çoğunluğu da Almanya’da dünyaya geldi.

‘Tersine göç’ göçmenleri korkuttu


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!