'Terörü kınıyoruz'

Güncelleme Tarihi:

Terörü kınıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2015 10:17

Almanya’ daki Türk sivil toplum örgütlerinin çatı kuruluşu Almanya Türk Toplumu (TGD), kuruluşunun 20’nci yılını Berlin Belediye Sarayı’nda düzenlediği törenle kutladı.

Haberin Devamı

‘20 Yıllık Toplumsal Katılım ve Çoğulculuk’ başlığı altında düzenlenen törene, TGD’nin eski ve yeni başkanlarının yanı sıra Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Johanna Wanka, Berlin Eyalet Başbakan Yardımcısı ve Çalışma, Uyum ile Kadınlardan Sorumlu Senatör Dilek Kolat, Federal Meclis milletvekilleri Azize Tank ve Cemile Giousouf ile çok sayıda davetli katıldı.

Terörü kınıyoruz


Konuşmasında, Yunus Emre ve Mevlana’dan yaptığı alıntılarla barış mesajları veren Büyükelçi Karslıoğlu, “Dünya üzerindeki bütün terör saldırılarını, İstanbul’da gerçekleşen terör saldırılarını ve dün Amerika’da gerçekleşen terör saldırılarını da kınıyoruz” dedi.

‘Biz birlikte güçlüyüz’ mesajı veren Karslıoğlu, “Terör saldırılarını yapanlar hasta ruhlu kişilerdir” diye konuştu.

TGD’nin yaptığı çalışmaları ve özellikle gençlere verdiği önemi takdir ettiğini söyleyen Karslıoğlu, Almanya’daki sığınmacılara yönelik saldırılara da değindi:
“Aşırı sağcı örgütlerin özgürlüğü ve özgür toplum yapısını bozan faaliyetleri kabul edilemez. Bu faaliyetlerin, AB’nin toplumsal yapısını bozmasından endişe ediyorum. Aşırı sağcı fikirlere karşı yapılması gereken daha çok toplumsal katılım, toplumsal birlik ve dayanışma olmalı.”

"SİZDEN RİCA EDİYORUM"

Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanı Johanna Wanka ise TGD’nin 20 yıldır gerçekleştirdiği çalışmaları önemsediğini belirtti. Almanya’da 16 milyon göçmen kökenli insanın yaşadığına dikkati çeken Bakan Wanka, “Almanya’da her beş kişiden bir kişi göçmen kökene sahip” dedi.

Meslek ve eğitimin, uyumun anahtarı olduğunu belirten Wanka, Alman gençlerle karşılaştırıldığında göçmen
Terörü kınıyoruz

kökenli gençler arasında okulu diploma alamadan terk edenlerin oranının daha yüksek olduğuna dikkati çekti. Diplomalı gençler arasında işsizlik oranının yüzde 16 iken, diploma sahibi gençler arasında işsizlik oranının yüzde iki olduğunu hatırlatan Bakan şunları söyledi: “Ben sizden bir şey rica etmek istiyorum. Siz, göçmen geçmişli insanlar olarak şimdiye kadar Almanya’da yaşadığınız tecrübeleri ülkemize yeni gelen genç yaşlı herkese aktarabilirsiniz. Onlar farklı bir kültürün farklı değerlerin olduğu bir toplumun içine geliyorlar. Siz, onların topluma uyumu konusunda birer misal olabilirsiniz.”

BAKMADAN GEÇME!