'Terörizme Karşı Ulaştırma Güvenliği' ?alıştayı başladı

Güncelleme Tarihi:

Terörizme Karşı Ulaştırma Güvenliği alıştayı başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2008 06:50

Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi (TMMM) Komutanlığının 2008 yılı eğitim ve öğretim ?alışma programında yer alan "Terörizme Karşı Ulaştırma Güvenliği" konulu ?alıştay, Merkez Orduevi'nde başladı.

Haberin Devamı

TMMM Komutanlığının bu yılki uluslararası faaliyetlerinden altıncısı olan ?alıştay öncesinde basın mensupları kısa süre görüntü aldı.

İki gün sürecek ?alıştayda; terörizmle ilgili mevcut ulaştırma güvenliği politikaları ve sistemlerinin ge?mişi ve bunlarla mücadeleye yönelik olarak mevcut hukuki durum ile muhtemel mücadele yöntemleri incelenecek. Ulaştırma güvenliğine yönelik terörizm ile mücadelede ortak bir anlayışa varılmasının planlandığı ?alıştayda, NATO ülkelerindeki mevcut bilgi birikimi ve teknoloji, Barış İ?in Ortaklık (BİO) ve Akdeniz Diyaloğu (AD) ülkeleriyle paylaşılacak.

Terörizme Karşı Ulaştırma Güvenliği ?alıştayına, Genelkurmay Eğitim Daire Başkanı Tümgeneral Yaşar Güler ile Ukraynalı Tümgeneral Volodymyr Vorobev'in de aralarında bulunduğu 24 ülkeden toplam 65 akademisyen ve üst düzey personel katılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!