Teröre öfke bitmiyor

Güncelleme Tarihi:

Teröre öfke bitmiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2007 11:17

Türkiye'de askerlerimizin öldürülmesiyle doruğa çıkan terör olayları Avrupa'da yaşayan Türkler tarafından sürekli kınanıyor.

Haberin Devamı

Teröre karşı dernek kurdular

Danimarka’da PKK Terörünü kınamak ve teröre karşı olanların bir çatı altından toplamak amacıyla "Anti Terör Derneği" kuruldu. Derneğin geçici yönetim kurulundan Savaş Nureddin, Nevin Rasmussen ve Harun Öktem, ilk faaliyetlerinin pazar günü saat 15.00’de parlamento meydanında PKK terörünü kınayan bir yürüyüş tertiplemek olduğunu söylediler.

Derneğin basın sözcüsü Savaş Nureddin, teröre karşı olan tüm vatandaşlarımızı, Danimarkalı dostlarını da alarak pazar günü parlamento meydanına gelmeleri çağrısında bulunarak „bizim amacımız, terörün çirkin yüzünü Danimarkalılara anlatmak. Danimarka terörle tanışmadığı için Türkiye’nin sıkıntılarını anlayamaz. Pazar Günü saat 15.00’de parlamento meydanında başlayacak protesto gösterisi, Akxeltorv meydanına yürüyüşle ve orada yapılacak konuşmalarla son bulacak" dediler.

Terörü lanetlediler

Almanya'nın Halle kentinde bulunan Anadolu Gençlik Derneği üyeleri terörü lanetleyerek, vatandaşlardan sağduyulu davranmalarını istediler.

Dernek Başkanı Çanakkaleli Niyazi Tezcan (21) şunları söyledi: 'Türkler ve Kürtler asırlardır kardeştir. Bu kardeşliği baltalayan, vatanımızı ve milletimizi bölmeye çalışan ve vatan evlatlarımızı kalleşçe şehit eden terörist saldırıları kınıyoruz ve lanetliyoruz. Teröristin ırkı, milleti ve dini yoktur. Alman basınının bu konu hakkında hassas davranmasını istiyoruz. Şehit ailelerimizin başları sağ olsun. Bizler gurbette olsak da, her zaman onların yanındayız. Hepimiz Mehmetciğiz".

Bu arada Avrupalı Türklerin teröre karşı düzenleyecekleri gösteri yürüyüşlerinin ajandası şöyle:

Avrupa'nın çeşitli kentlerinde yapılacak olan "Teröre hayır" yürüyüşleri için hazırlıklar sürüyor. İşte yürüyüşlerin yapılacağı yer ve tarihleri:

MÖNCHENGLADBACH
- 3 Kasım 2007 Cumartesi günü saat 14.00'de Mönchengladbach'da Belediye binası önündeki Limitenstrasse'de toplanılacak. Yürüyüş Marienplatz'da sona erecek. Marrktplatz'da ise saygı duruşunda bulunulacak.

MANNHEİM

- Okul Ailesi Birliği ve Mannheim Üniversitesi Türk öğrencileri öncülüğünde, birçok sivil toplum kuruluşu, Mannheim ve Çevresi Türk Sivil Toplum Kuruluşları Birliği adı altında toplanılarak 3 Kasım Cumartesi günü saat 15.30’da "teröre hayır" mitingi yapılacak.

NÜRNBERG

- 24 dernek, PKK terörünün lanetlenmesi için 3 Kasım Cumartesi günü saat 11.00’de, Nürnberg Jakobs Platz’da toplanacak. Saat 12.00’de başlayacak yürüyüş sonunda, saat 13.00’de de, Lorenz Kirche’nin önünde bir miting yapılacak.

SAARLAND

-Saarland Türk Veli Birlikleri ve diğer dernekler 03.11.07 tarihinde saat 14.00 Pkk Terörüne karşı yürüyüş düzenleyecek.

GENT

- Belçika'nın Gent kentinde Türk dernek ve kurumları bir araya gelerek 3 Kasım Cumartesi günü için protesto yürüyüşü izni aldı. Büyük bir katılımın beklendiği yürüyüş Gent Merkez Camii (Büyük Cami) önünde başlayacak.

BRÜKSEL

- Türk dernekleri adına protesto yürüyüşü için sözlü izin aldıklarını açıklayan Brüksel Fatih Camii Derneği Başkanı ve Belçika Türk İslam Diyanet Vakfı Üyesi Osman Duran, yarın (3 Kasım Cumartesi) saat 14.00 ile 17.00 saatleri arasında Place Schuman'da (Schuman Maydanı) toplanacaklarını açıkladı.

KÖLN

- 4 Kasım 2007 Pazar günü saat 14.00'de Köln'de tarihi katedralin önündeki Domplatz ile Roncalli Meydanlarında toplanılacak.

STUTTGART

-Terör örgütü PKK’yı protesto amacıyla 4 Kasım Pazar günü çok sayıda Türk dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının destekleyeceği protesto gösterisi, 'Hepimiz Mehmetçiğiz' sloganı altında saat 12.00’de Lautenschlagerstrasse'dan daha sonra miting için Kronprinz-Büchsenstrasse’de bir araya gelecekler.

FRANKFURT

- Frankfurt Türk dernekleri 10 Kasım'da "Şehitleri anma yürüyüşü" düzenleyecek.

MÜNİH

-Münih'te toplanan Türk dernekleri, terörü lanetlemek üzere miting kararı aldı. Sessiz yürüyüş 10 kasım Cumartesi günü Marienplatz meydanında saat 13'te yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!