TERÖRE KARŞI TEK SES, TEK BEDEN OLDULAR

Güncelleme Tarihi:

TERÖRE KARŞI TEK SES, TEK BEDEN OLDULAR
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2007 21:35

Avrupa'nın değişik kentlerinde bir araya gelen vatandaşlarımız PKK terörünü kınayarak tepkilerini dile getirdiler.

Haberin Devamı

Brüksel'de binlerce Türk yürüdü

Belçika'da 21 ve 24 Ekim tarihlerinde yapılan izinsiz gösterilerden sonra Belçika Türk dernek, federasyon, birlik temsilcilerinin önderliğinde gerçekleştirilen teröre lanet mitingine 4 bini aşkın gösterici katıldı. Ellerinde Türk ve Belçika bayrakları olduğu halde Schuman Meydanı'na gelen göstericler şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunup, istiklal marşını okudular ve"Şehitler ölmez vatan bölünmez, Kahrolsun PKK, Türk Kürt kardeştir, hepimiz askeriz PKK'ya yeteriz" sloganları atarak tepkilerini dile getirdiler.

Schuman Meydanı'nda toplanan kalabalığa seslenen dernek, federasyon ve birlik temsilcileri terör karşısında uluslararası birlikteliğin önemine dikkat çekerek, terör örgütü mensuplarının himaye edilmemesini ve terör karşısında çifte standart yapılmamasını dile getiren konuşmalar yaptılar. Büyük güvenlik tedbirlerinin alındığı gösteri olaysız bir biçimde son oldu.

Mönchengladbach'taki mitinge teröre lanet yağdı

ALMANYA'nın Mönchengladbach / Rheydt kentindeki Marktplatz meydanında düzenlenen 'Teröre Hayır' mitingine binin üzerinde vatandaşımız katıldı. Çoluk çocuk herkesin aileleriyle birlikte katıldığı miting saat 15.00'de başladı. Ellerindeki Türk ve Alman bayraklarıyla miting alanına gelenler, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Türk-Kürt kardeştir', 'Söz konusu vatan, gerisi teferruat', 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Terör dursun savaş olmasın' gibi pankart ve sloganlarla teröre lanet yağdırdılar.

Miting şehit askerlerler adına saygı duruşuyla başladı. Mitingi organize eden Kemal Işık yaptığı konuşmada vatanını, yurdunu, milletini seven herkesin dil, din, ırk ayrımı yapmadan her türlü teröre karşı tek vücut halinde bir arada olmaktan ötürü duyduğu mutluluğu dile getirdi. Miting alanı ve çevresinde polis tarafından geniş güvenlik önlemlerinin alındığı dikkat çekti.

Üsküp'teki Türkler terörü kınadı

Çok sayıda Türk'ün yaşadığı Makedonya'nın başkenti Üsküp'te önceki gün düzenlenen "PKK terörüne hayır" yürüyüşüne çok sayıda kişi katıldı. Ellerine aldıkları Türk ve Makedon bayrakları ile Üsküp caddelerini turlayan kalabalık "Türkiye'de teröre son" sloganları atarak barış çağrısında bulundular. Dev Türk bayrağının açıldığı Makedonyalı Türkler'in yürüyüşü olaysız sona erdi.

Mannheim tek yürek

Türkiye'de ve Avrupa’da olduğu gibi Mannheim da teröre karşı tek yürek oldu. Türkiye’de yaşanan terör saldırılarını protesto etmek amacıyla Mannheim’da düzenlenen mitinge binlerce kişi katıldı. Mannheim ve çevresi Türk derneklerinin birlikte organize ettiği yürüyüş Wasserturm’da başladı.

Ellerinde Türk bayrakları, Türkçe-almanca pankartlar ve dövizler taşıyan Türkler, 'Tek yürek olma zamanı’’, 'Türk-Kürt kardeştir, PKK ise kalleştir’’, 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', 'Kahrolsun PKK’’, 'Hepimiz Mehmetiz, hepimiz akseriz', sloganlarla Marktplaz’a kadar yürüdü. 7’den 70 her yaştan Türk vatandaşının katıldığı terörü protesto yürüyüşünde, Mannheim polisinin geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Çok sayıda polis olası taşkınlığı ve karşı saldırıları önlemek için adeta kuş uçurtmadı. Yürüyüş, Marktplatz’da Türkçe ve Almanca basın bildirisinin okunması ve terörü lanetleyen konuşmaların yapılmasıyla sona erdi.

Saarbrücken'de teröre "Hayır"

ALMANYA'nın Saarland Eyaleti'ndeki Türk dernek ve kuruluşlarının öncülüğünde düzenlenen yürüyüşte "Teröre hayır" mesajı verildi. 1500 Türk'ün katıldığı yürüyüş Saarbrücken ana tren garı önünde başladı. Ellerinde bayraklarla Belediye binasına kadar 1 kilometre kadar yürüyen kayabalık "Teröre son" "Barış istiyoruz" gibi sloganlar attılar. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte 10 kişilik PKK'lı bir grup taşkınlık çıkardı ancak kısa sürede olay yerinden uzaklaştırıldılar. Belediye binası önünde yapılan konuşmalarda "Artık askerlerimiz ölmesin, insanlar üzülmesin" denildi.

Yürüyüş ajandası

Köln

Bugün saat 13.00'te Köln'de tarihi katedralin önündeki Dom ile Roncalli Meydanlarında toplanılacak.

Göteborg

İsveç Türk Federasyonu, İsveç Türk Kadın Federasyonu, Türk Gençlik Federasyonu ve Göteborg İl Örgütüne üye derneklerde Göteborg’da bugün saat 13.00’te toplanarak miting ve yürüyüş yapacaklar.

Stuttgart

Yürüyüş bugün saat 12.00'de Lautenschlagerstrasse'de başlayacak.

Frankfurt

10 Kasım cumartesi günü şehitleri anma yürüyüşü düzenlenecek.

Münih

10 Kasım cumartesi günü Marienplatz'da saat 13.00'te toplanılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!