Terör bizi bölemez

Güncelleme Tarihi:

Terör bizi bölemez
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2015 11:32

Almanya’da Müslüman cemaatlerin Berlin’in kalbi Brandenburg Kapısı önünde düzenlediği gösteride, Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar ve muhalefet liderleri, Müslümanlarla kol kola girerek, teröre karşı meydan okudu.

Haberin Devamı

Berlin’in kalbi Brandenburg Kapısı önü Almanya’da yeni bir tarihi olaya sahne oldu. Müslümanlar Konseyi ve Berlin Türk

Terör bizi bölemez
Cemaati’nin ortaklaşa düzenlediği Paris’teki terör saldırısını kınama gösterisine, Almanya en üst düzeyde katıldı. Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Başbakan Angela Merkel, Meclis Başkanı Norbert Lammert, Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, tüm bakanlar ve muhalefet liderleri gösteride Müslüman cemiyetlerin temsilcileriyle kol kola girerek, “İslam da Almanya’ya aittir. Terörün bu toplumu bölmesine müsaade etmeyiz” mesajını verdi.

SURE OKUNDU

Gösteri Kuran’dan Maide Suresi (5/32) ile açıldı... “Her kim bir insanı öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Her kim bir insan hayatı kurtarırsa, bütün insanları kurtarmış gibi olur” suresi Almanca’ya da çevrildi. Gösteride konuşan Müslümanlar Konseyi Başkanı Aiman Mazyek “Teröristler kazanamadı, gelecekte de kazanamayacak. Kazanan biziz. Hepimiz Charlie’yiz. Teröristlerin bizi bölmesine izin vermeyeceğiz” dedi. Berlin Eyalet Başbakanı Michael Müller, İslam’ın da Almanya’yı vatan edindiğini vurguladı. Katolik ve Protestan kilisesi temsilcileri, terörü lanetlerken, Almanya’da camileri kundaklama olaylarını kınadı ve “Birbirimize daha yakınlaşalım, bütünleşelim” mesajı verdi. Yahudi Cemaati temsilcisi, Paris’te süpermarkete terör saldırısında çok sayıda Yahudiyi kurtaran Malili Müslüman Lassana Bathily’e teşekkür etti.

Gösteride bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, “Teröristler bizi bölmek istedi. Ama tam tersine ulaştı. Bizi daha bir kenetledi. Pazar günü Fransızlar Paris’te cumhuriyetlerinin değerlerine sahip çıktılar. Dün, bugün ve yarın biz de Berlin’de ve başka şehirlerde bunu yapıyoruz. Hepimiz Almanya’yız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!