Tepkiye inat ratingi artıyor

Güncelleme Tarihi:

Tepkiye inat ratingi artıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2013 11:13

Alman RTL 2 kanalında geçen hafta yayınlanmaya başlayan ‘Köln 50667’ adlı dizi, müstehcen ve küfürlü olduğu gerekçesiyle eleştiri yağmuruna tutuldu.

Haberin Devamı

Hafta içi hergün, çocukların da yoğun olarak izlediği saat olan 18.00’de yüz binleri ekran başına kilitleyen dizinin, Köln halkıyla ilgili yanlış kanılar oluşturabileceğini ileri süren yerel politikacılar diziye tepki gösteriyor. Köln’de yaşayan gençleri konu edinen 45 dakikalık dizide, sanatçıların bol bol soyunmaları, sevişmeleri ve küfürlü konuşmaları Köln’ün SPD’li Belediye Başkanı Jürgen Roters’i bile çileden çıkardı. İzleyicilerin her bölümde ortalama 100 kez küfür işittikleri diziyi eleştiren Roters, Köln’ün imajının zedelendiğini söyledi.

CDU’lu muhafazakar politikacı, Köln’ün eski emniyet müdürü Winrich Granitzka ise kanal yöneticilerine mektup yazarak dizinin yayından kaldırılmasını istedi. Politikacıların bu denli tepki gösterdiği dizi bir haftada bir milyondan fazla izleyiciye ulaştı. Rating kuruluşlarının tespitlerine göre geçen perşembe günü diziyi bir milyon 200 bin kişi seyretti. Tartışmalı dizide, Köln merkezinde bar işleten dövmeli Alex ile sevgilisi Meike’nin etrafında gelişen ilginç hikayeler komik bir dille anlatılıyor. Kahramanlar yaşamdan kesitlerini ‘sansürsüz’ yansıtırken, kimi zaman küfür ediyor, kimi zaman da ‘çok özel anlarını’ izleyicilerle cesur şekilde paylaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!