Tepki geri adım attırdı

Güncelleme Tarihi:

Tepki geri adım attırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2012 11:52

HAMBURG Senatosu, tasarruf gerekçesiyle Bergedorf İlçe Belediyesi Uyum Danışmanı Jorge Birkner’in görev süresini uzatmama planından son anda vazgeçti.

Haberin Devamı

Senatonun kararında muhalefet partisi Yeşiller ve göçmen kurumların tepkileri etkili oldu. Bergedorf Alevi Kültür Merkezi (BAKM) başkanı İmam Abacı, yönetim kurulu üyelerini Hidayet Pak, Alper Doğan, Turgay Çelici, Afgan Veliler Birliği Başkanı Leila Halim ve Rusya Kökenli Almanlar Derneği (HVDaR) Başkanı Gottlieb Krune’nin de katıldığı basın toplantısında Yeşiller Eyalet Parlamentosu Grup Başkanı Jan Kerstan, göç politikası sözcüsü Filiz Demirel , SPD senatosunun inandırıcı ve ciddi bir uyum politikası yürütmek yerine popülist yaklaşımlar sergilediğini öne sürdüler.

Önceki CDU-Yeşiller koalisyonu döneminde uyum çalışmalarını tabana da etkin bir şekilde yaymak için ilçe belediyelerinde de uyum danışmanlarının görevlendirilmesinin uyuma ivme kazandırdığını söyleyen Demirel, “SPD senatosu sessiz sedasız ilçedeki bu kadroları yok etmek amacında.

Yeşiller ve göçmen kurumlarının tepkisi senatoyu geri adım atmaya zorladı. Senatonun uyum danışmanı kadrosunun uzatılacağını açıklaması çok ilginç ve manidar bir zamanlamayla yapıldı. Biz Yeşiller olarak uyum çalışmalarında kısıtlanmaya gidilmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!