Temsilci sayımız 10 oldu

Güncelleme Tarihi:

Temsilci sayımız 10 oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2011 14:49

Hollanda’da geçtiğimiz Çarşamba günü yapılan seçimlerle ilgili bazı eyaletlerde tercih oylarının sayımının tamamlanması sonrası Zafer Aydoğdu (Overijssel) ile Dursun Kılıç (Utrecht) adlı adaylarımız meclisin yeni yüzleri arasında yer almayı başardılar.

Haberin Devamı

HOLLANDA’da önümüzdeki dört yıllık dönemde eyalet meclislerinde görev yapacak meclis üyesi sayımız bazı eyaletlerde tercih oylarının sayımı sonrası yükseldi.

Geçtiğimiz Çarşamba günü 12 eyalette toplam 566 meclis üyesinin belirlenmesi için yapılan ve çeşitli partilerden 84 Türk kökenli adayın da yarıştığı seçimde ilk belirlemelere göre Adnan Tekin, Mehmet Uygun, Zafer Yurdakul, Yasemin Çegerek, Ünal Sözen, Nurettin Altundal, Bayram Erbişim ve Ömer Kaya listedeki sıralamalarından dolayı eyalet meclislerine girmeyi başarmışlardı.

Çarşamba günü yapılan seçimde Overijssel Eyaleti’nde 9 sandalye çıkaran İşçi Partisi’nin (PvdA) 10’uncu sıradan aday gösterdiği Zafer Aydoğdu, adına kullanılan 6970 tercih oyu ile listenin 3’üncü sırasına yükselerek meclis üyesi olmayı başardı. Utrecht Eyaleti’nde İşçi Partisi’nin (PvdA) listesinin 8’inci sırasından seçim yarışına katılan Dursun Kılıç, aldığı 3306 tercih oyu ile bir dönem daha meclis üyesi olma başarısını gösterdi.

Tercih oylarının sonuçları Gelderland Eyaleti ile Kuzey Hollanda Eyaleti’nde 7 Mart, Güney Hollanda Eyaleti’nde 8 Mart’ta, Friesland Eyaleti’nde de 9 Mart tarihinde açıklanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!