Televizyon düellosunu Steinbrück kazandı

Güncelleme Tarihi:

Televizyon düellosunu Steinbrück kazandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2005 00:00

RTL televizyonunda canlı yayınlanan Steinbrück ile Rüttgers arasındaki düello için oylamaya katılan seyircilerin yüzde 48’i KRV Başbakanı Peer Steinbrück’ü galip ilan etti.

Haberin Devamı




Peer Steinbrück
CDU’lu başbakan adayı, rakibi Jürgen Rüttgers ise yüzde 24’de kaldı. Oylamaya katılanların yüzde 46’sı televizyon düellosunun seçim terçihleri için yararlı olduğunu belirtti.

KUZEY Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Meclisi seçimlerine iki hafta gibi kısa bir süre kala Başbakan Peer Steinbrück ile CDU’lu rakibi Jürgen Rüttgers, canlı televizyon düellosu yaptılar.

Duisburg’da müze haline getirilen eski demir çelik fabrikasında yapılan ve RTL televizyonu tarafından yayınlanan düellonun galibi açık farkla KRV Başbakanı Peer Steinbrück oldu.

Forsa Kamuoyu Araştırma Enstitüsü’nün 306 kişinin katılımıyla yaptığı anketin sonucuna göre, oylamaya katılanların yüzde 48’in Steinbrück’ün düellonun galibi olduğunu bildirdi.

Yüzde 21’i ise CDU’nun Başbakan adayı Jürgen Rüttgers’in galip geldiğini belirtti. Oylamaya katılanların yüzde 24’üne göre ise düellonun galibi olmadı. Ankete katılanlar, Steinbrück’ü daha sempatik, inandırıcı ve konusunu hakim bulduklarını bildirdi. Ankete katılanların yüzde 46’sı televizyon düellosunun seçim tercihlerini belirlemeleri için yararlı olduğunu söyledi.

Eleştiri yağmuru

Bir saat süren televizyon düellosunda işsizlik ve SPD Başkanı Franz Müntefering’in gündeme getirdiği kapitalizm eleştirisi ağırlıklı konuları oluşturdu.

RTL anabaher sunucusu Peter Klöppel ile n-tv haber kanalından Heiner Bremer’in yönettiği düellonun başından itibaren rakibine yüklenen Steinbrück, Rüttgers’i sadece genel eleştiri yapıp, işsizlikle mücadele ve bütçe açığını kapatmak için somut hiçbir öneri getirememekle suçladı.

Rüttgers ise, Steinbrück ve partisi SPD’nin Müntefering’in başlattığı Kapitalizm eleştirisiyle yabancı yatırımcıları ürküttüğünü ileri sürdü.

Hükümet olmaları halinde kömür ile rüzgar enerjisine verilen sübvansiyonları kaldıracaklarını bildiren Rüttgers, personel maliyetlerini düşürmek için çalışma saatlerini ücret artışı olmadan uzatacaklarını söyledi.

Steinbrück, ilk üniversite öğrenimini paralı yapmayacaklarını tekrarlarken, Rüttgers yüksek öğrenimin paralı olmasından yana olduğunu bildirdi.

Yunus ÜLGER / DUİSBURG

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!