Telefon faturaları çıldırttı

Güncelleme Tarihi:

Telefon faturaları çıldırttı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2010 11:46

Hannover'de restoran işleten Sinan Öztepe, GSM operatörüyle icralık oldu. Kendisine abartılı faturalar geldiğini söyleyen Öztepe, "Ödemedim mahkemelik olduk" dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'NIN Hannover kentin de yaşayan Sinan Öztepe, bir GSM operatörüyle mahkemelik oldu. Normal telefon tarifesinden ucuz tarifeye geçtiğini, yaşanan sıkıntıların da bundan sonra başladığını anlatan Öztepe, "Telefon şirketlerine güvenim kalmadı. Ucuz tarife diye yeni sözleşme imzalıyoruz, kazık yiyoruz“ dedi.



Abartılı faturalar geldi
Mayıs ayında yeni daha ucuz bir tarifa alarak sözleşme imzaladığını anlatan Öztepe, "Ben telefonla fazla konuşmuyorum. Bu nedenle yıllardır abonesi olduğum şirket ile yeni sözleşme yaparken ucuz olanı tercih ettim. Ancak yeni sözleşmeyi yaptıktan sonra 100 Euro'nın üzerinde faturalar gelmeye başladı. İki ayda 500 Euro fatura geldi. Faturaları inceleyince gönderdiğim her mesajın yedi kez gönderilmiş gibi ücretlendirildiğini gördüm. Ben bir arkadaşıma bir kez mesaj atıyorum ancak yedik kez atmış gibi bana fatura çıkarılıyor. Yetkilileri arayıp itiraz ettim. Onlar bana faturaları ödememi istediler. Bende kabul etmedim. Aylardır firmayla çekişme halindeyiz. Onlarla mahkemelik olduk. Hiç konuşmadığım ay bana kabarık fatura geldi. Firmaya anlatıyorum anlamıyorlar. Benden tahsil edemedikleri faturalar için icraya vermişler“ dedi.

Haberin Devamı


SMS tuzağı
Kendisine SMS tuzağı kurulduğunu, bir SMS yerine 7 SMS parası yazıldığını belirten KÖ Restoran sahibi Sinan Öztepe, "Kim hangi telefon firmasına aboneyse faturalar dikkat etsin. Çünkü telefon şirketleri artık bir görüşme yerine iki, bir SMS yerine daha çok SMS ücreti yazıyor. Bu tuzağa kimse düşmesin. Ben düştüm çıkamıyorum“ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!