Tekvando Türk'ten sorulur

Güncelleme Tarihi:

Tekvando Türkten sorulur
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2023 16:50

Afrika Tekvando Federasyonu tarafından 5-6 Kasım tarihleri arasında Fildişi Sahillerinin Başkenti Abidjan’da Afrika Tekvando Şampiyonası 2023 düzenlendi. Özer Güleç’in öğrencisi Faysal Sawadogo şampiyon olarak Paris Olimpiyatları’na katılmayı garantiledi

Haberin Devamı

Afrika kıtasını en iyi tekvando sporcularının buluştuğu turnuvada katılımcı sayısı ve sporcu kalitesinin yüksek olması sebebiyle heyecanlı müsabakalara doyan seyirciler salonu iki gün boyunca tamamen doldurarak büyük ilgi gösterdi. Nürnberg'de faaliyet gösteren Özer Gülec’e ait, Özer Tekvando okulu sporcusu olan Faysal Sawadogo erkekler 80 kilo kategorisinde Burkina Faso milli takımı için mindere çıktı. İlk müsabakada ev sahibi Fildişili rakibini rahat geçen Faysal, yarı final maçında Faslı rakibinede şans vermeyerek finale yükseldi. Altın madalya müsabaksına geçen senenin Afrika Şampiyonu ve 2020 Tokyo Olimpiyat gümüş madalya sahibi Mısırlı yıldız sporcu Eissa Seif ile karşılaşan Faysal, nefes kesen müsabakadan galip ayrılarak kariyerindeki ilk Afrika Şampiyonluğu’na ulaştı.

Tekvando Türkten sorulur
ŞAMPİYON HOCASINI İŞARET ETTİ
Faysal Sawadogo şunları söyledi: “Sakatlık sebebiyle çok iyi bir hazırlık dönemi geçiremedim. Buna rağmen başantrenörümün bana güvendiğini görmek, kendime olan güvenimi arttırdı. Senelerce altın madalyaya ulaşmak için çok çalıştım, 2021 yılında bronz ve 2022 yılında gümüş madalya kazandım. Bu turnuvada baş antrenörüm Özer Güleç beni yalnız bırakmayarak turnuvada eşlik etti. Minder dışında vermiş olduğu doğru teknik direktifler sonrasında, altın madalyaya ulaşmamda büyük bir etken oldu.” 1996 doğumlu Burkina Fasolu tekvandocu Faysal Sawadogo, Saint-Martin-d'Heres Grenoble Alpes Üniversitesi'nde Ekonomi bölümünde eğitim hayatını sürdürüyor. Burkina Spor Gazetecileri Derneği tarafından 2017'de Yılın Sporcusu seçilen Sawadogo, 2019 Afrika Oyunları ve 2020'de Avrupa Kulüpler Şampiyonası'nda bronz madalya kazanmasının ardından tüm sporcuların hayali olan 2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları'nda erkekler 80 kg'da dünyanın en iyi sporcularıyla mücadele etmek için boy gösterdi. Sawadogo, bu seviyede kalabilmenin sırrı tamamen bir takım işi olduğunu ve bunun için gece gündüz destek verip kendisini sürekli geliştirmeye yardımcı olan Özer Güleç ve Tekvando Özer ekibine çok şey borçlu olduğunu söyledi.
Tekvando Türkten sorulur
ŞAMPİYONLAR KULÜBÜ ÖZER TEKVANDO OKULU
1992 yılında aktif antrenörlük hayatına başlayan Özer Güleç, 2004 yılında Bavyera ve ardından 2009 yılında Almanya milli takımı antrenörlüğüne getirildi. 7’inci Dan’a ulaşan Güleç, bugüne kadar Dünya ve Avrupa şampiyonları haricinde üç olimpiyat sporcusu yetiştirdi. Tekvando Özer başantrenörü Özer Güleç sporcusunun göstermiş olduğu performans ile gurur duyduğunu ve elde edilen altın madalya ilerdeki büyük başarıların habercisi olduğunu dile getirerek hedefin 2024 Paris Olimpiyatları olduğunu açıkladı.
Tekvando Türkten sorulur
ALTIN MADALYA SONRASI TEBRİK MESAJLARI DURMADI
Burkina Faso geçiş hükümeti Başkanı Ibrahim Traoré ve Burkina Faso Almanya Başkonsolosu, Faysal Sawadogo'yu ve Özer Güleç'i tebrik etti.
Tekvando Türkten sorulur


 

BAKMADAN GEÇME!