Teka işçileri gösteri yaptı

Güncelleme Tarihi:

Teka işçileri gösteri yaptı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2012 11:29

İspanyol firması Teka Küchentechnik’in, Almanya'daki Haiger-Sechschelden'de bulunan firmasını kapatma kararı almasıyla 50'si Türk 200 işçi Darmstadt ve Frankfurt'ta gösteri yaptı.

Haberin Devamı

Merkezi İspanya'da bulunan Teka Küchentechnik, Almanya'nın Giessen yakınlarındaki Haiger-Sechschelden'de bulunan firmasını kapatma kararı alınca fabrikada çalışan 50'si Türk 200 işçi işsiz kalacak.

İki aydan beri eylem yapan Teka işçileri önceki gün de otobüslerle Darmstadt ve Frankfurt kentlerine gitti. Darmstadt’a gelen işçiler ellerinde pankartlartla iki saat boyunca İspanyol Teka yöneticilerinin sendikayla görüşme yaptığı Darmstadt Maritim Otel önünde gösteri yaptılar. İşçiler daha sonra fabrikanın hisselerinin büyük bir bölümüne sahip olan Santanderbank’ın Frankfurt’taki Merkez Binası önüne gelerek iki saat boyunca sloganlı gösterlerini sürdürdüler. Ellerindeki "Fabrikamızı kapatmayınız" sloganlarının da yazıldığı pankartları bankaya asan işciler daha sonra tekrar otobüslerle evlerine döndü.

Alman Metal İşçileri Sendikası (IG Metall) Lahn-Dill Bölgesi sorumlusu Peter Wieth ile firmanın İşçi Temsilcisi Waldemar Mayer "Sendika ile görüşme yapılmadan kapatma kararı alınmış. İş mahkemesinin aldığı toplu sosyal plan kararını imzalayacak yetkili bulamıyoruz. Teka'nın İspanyol menajerleri Arturo Baldasano ile fabrika müdürü Dieter Robbers imzaladı. Fakat asıl imza yetkisi olan Diego Recio Fernandez'i bulamıyoruz" dediler.

İşçilerin 150 kilometre uzaklıktaki diğer fabrikanın bulunduğu Gelsenkirchen'e gitmelerinin istendiği öne sürüldü. Ancak bu konuda da bir açıklama yapılmadı. Teka grubuna bağlı aynı bina içinde üretim yapan 400 işcinin çalıştıkları Thielmann ve Ucon firmalarınında başka ülkelerde üretim yapılmak istenilmesiyle kapatılacağı öne sürülürken burada çalışan işçiler de tedirgin oldu.

Merkezi Madrid'te bulunan mutfak beyaz eşyası üreten Teka Küchentechnik, 200 işçinin çalıştığı Almanya'daki fabrikasını Eylül 2012'de kapatacağı açıklanmasından sonra işçiler eylemlere başlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!