Tehditle kasa açtırdılar

Güncelleme Tarihi:

Tehditle kasa açtırdılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2014 12:46

İngiltere’nin en büyük et ve döner üreticilerinden Vatan Catering’in sahibi Tuncel Nalbantoğlu’nun evine girip 400 bin Sterlin tutarındaki para ve ziynet eşyalarını gasp edenlerin yargılanmasına başlandı.

Haberin Devamı

Polisin iddiasına göre soygunu Nahit Z. S. adlı KKTC’li Türk planladı. Julie W. ile Riz M. de soygunu yaptı. Bromley Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada söz alan savcı, “Tuncel Nalbantoğlu sabah işe gitmek için kapıyı açınca, iki soyguncu zorla içeri girdi. Onu tartaklayarak etkisiz hale getirdi ve eşine tecavüz edip öldürme tehdidiyle kasayı açtırıp 400 bin Sterlin tutarındaki para ve değerli eşyayı alıp kaçtılar” dedi. Savcı, Nahit Z.S.’nin Tuncel Nalbantoğlu’nun eski muhasebecisi olduğunu, hesaplarda suistimal yapınca işinden atıldığını belirtti.

Sanıkların tutukluluğunu devamına kara veren mahkeme duruşmayı erteledi.

YILIN İŞADAMI SEÇİLDİ
İngiltere’deki Türk toplumu tarafından hayırseverliği ile tanınan Nalbantoğlu, merkezi Londra’da bulunan Türkiye Araştırmaları ve Kalkınma Merkezi tarafından iki yıl önce ‘Yılın İşadamı’ seçilmişti. Nalbantoğlu, ödülünü İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg’in elinden almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!