TDU’da bayramlaşma

Güncelleme Tarihi:

TDU’da bayramlaşma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2022 12:16

Berlin merkezli Türk-Alman İşverenler Birliği’nde (TDU) geleneksel bayramlaşma töreninin konuğu Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen oldu. Bayramlaşmaya, Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök ile TDU üyesi girişimcilerin yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile Berlin’in ilk Yabancılar Sorumlusu Barbara John da katıldı.

Haberin Devamı

TDU Başkanı Remzi Kaplan, salgın döneminde insanların bir araya gelemediğini hatırlatırken, uzun bir aradan sonra yeniden bayramı birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi: Berlin’de başkonsolos olarak görev yapan Büyükelçi Ahmet Başar Şen’in bir gün Berlin’e büyükelçi olarak geleceğine tüm işverenler olarak inandıklarını ve bunun gerçekleşmesinden memnuniyet duyduklarını ifade edene Kaplan şunları söyledi: “Berlin’e gelen birçok başkonsolosumuz buradan sonra büyükelçi olarak görevlendirildi. Biz sayın Büyükelçimizin başkonsolosluğu döneminde de onun bir gün büyükelçi olacağına, hatta Berlin’e büyükelçi olarak döneceğine inanıyorduk. Sizi, önceki göreviniz tamamlandıktan sonra başkonsolos olarak uğurladık ve büyükelçi olarak karşıladık.” Remzi Kaplan, katılımcılar arasında yer alan Başkonsolos Rıfkı Olgun Yücekök’e de dönerek, “Sayın başkonsolosum sıra sizde. Sizi de büyükelçi olarak görmek isteriz” dedi.

TDU’da bayramlaşma
‘TÜRK TOPLUMUYLA GURUR DUYUYORUM’

Haberin Devamı

Büyükelçi Ahmet Başar Şen de başkonsolos olarak görev aldığı Berlin’i ve burada yaşayan Türk toplumunu yakından tanıma fırsatı bulduğunu ifade etti. Başar Şen, Berlin’den ayrılırken büyükelçi olarak görevlendirildiğini ancak Berlin Büyükelçisi olarak görevlendirileceğini kendisinin de tahmin etmediğini ifade ederken, “Bana inandığınız ve destek verdiğiniz için teşekkür ederim” dedi. Başar Şen, başta Berlin olmak üzere Almanya’daki Türk toplumunun son 10 yıl içinde büyük mesafe kaydettiğini ifade ederken, bundan dolayı gurur duyduğunu söyledi.

TDU’da bayramlaşma
‘İŞÇİ OLARAK GELDİNİZ, ŞİRKETLER KURDUNUZ’
Berlin’de 1980’li yıllarda ilk Yabancılar Sorumlusu olarak eyalet hükümeti tarafından görevlendirilen ve Berlinli Türklerin ablası olarak bilinen Barbara John da Türkçe olarak katılımcıların bayramını tebrik etti. John, geçmiş dönemlerde Alman siyasetçilerin Türklerin sadece işçi olarak geldikleri yönünde bir söylemi alışkanlık haline getirdiklerini ifade ederken, “Ancak siz çalışkanlığınızla iş yerleri kurdunuz, şirketler kurdunuz ve onlara sadece işçi değil, nasıl işveren olunacağını gösterdiniz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!