TDSV Mutterstadt Landesliga’da

Güncelleme Tarihi:

TDSV Mutterstadt Landesliga’da
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2010 11:37

Rheinland-Pfalz eyaletinde ilk kez bir Türk takımı Landesliga’da mücadele edecek.

Haberin Devamı

RHEİNLAND-PFALZ eyaletinde ilk kez bir Türk takımı Landesliga’ya yükselme başarısını gösterdi. Türk-Alman Spor Kulübü TDSV Mutterstadt terfi maçında, Worms Niebelungen’ı her iki maçtada yenerek bir üst lige terfi etmeyi başardı.


Rheinland-Pfalz eyaleti Süd-West bölgesi Bezirksliga’da sezonu ikinci sırada tamamlayan Mutterstadt Türkspor, landesligaya yükselmek için Rhein-Hessen bölgesinde ligi ikinci bitiren Worms Niebelungen ile terfi maçları oynadı. İlk maçı Mutterstadt’ta kendi saha ve seyircisi önünde 5-2 kazanan temsilcimiz, Worms’ta 30 Mayıs Pazar günü oynanan zorlu karşılaşmayı da 4-1 kazanarak mutlu sona ulaştı. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte büyük sevinç yaşayan futbolcuların coşkusuna saha kenarındaki taraftarlar da katıldı. Sahanın ortasında sevinç yumağı oluşturan TDSV Mutterstadtlı futbolcular ve taraftarlar Landesliga’ya yükselmeyi kutladılar.

Haberin Devamı

BÜYÜK COŞKU YAŞADILAR
TDSV Mutterstadt Başkanı Cihan Baylan maçtan sonra Hürriyet Gazetesine yaptığı değerlendirmede, Landesliga’ya çıkmanın büyük gurur olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz yıl yine terfi maçlarında Bezirksligaya yükeslmiştik. Bir yıl sonra büyük bir başarı göstererek Landesliga’ya çıktık. Bize bu büyük başarıyı tattıran futbolculara, teknik yönetime teşekkür ediyorum. Rheinland-Pfalz eyaletinde ilk kez bir Türk takımı Landesliga düzeyinde bir ligde oynayacak. Buda bizim için büyük bir gurur. Gelecek yılki hedefimiz ise bi rüst lige çıkmak. Onun için kolları hemen sıvadık ve 5 yeni transfer yaptık. İnanıyorumki gelecek yıl da aynı başarıyı gösterceğiz“ dedi.
Bu arada TDSV Mutterstadt’ı Worms’taki zorlu maçta Türk işadamları, Türk esnafı ve taraftarları yalnız bırakmazken, Mannheim Türkspor yönetcileri ve futbolcuları da destek verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!