TBB'den konvoylu eylem

Güncelleme Tarihi:

TBBden konvoylu eylem
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2011 16:35

BERLİN Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB) ırkçı terör eylemlerini kınamak ve aşırı sağcı gelişmelere dikkat çekmek amacıyla bugün Berlin'de araba konvoyu eylemi düzenliyor.

Haberin Devamı

TBB ve bağlı bulunan derneklerin desteklediği eylemle aşırı sağcı Nasyonal Demokrat Parti'nin (NPD) kapatılmasını da talep ediyor. Bugün TBB'nin bulunduğu Möckernbrücke Metro İstasyonu önünde toplanacak olan TBB konvoyu araçlarla Saat 11.00'den itibaren NPD genel merkezinin bulunduğu Köpenick'e hareket edecek. NPD merkezine siyah çelenk bıraktıktan sonra konvoy oradan Federal İçişleri Bakanlığı'na gelecek.

Altmoabit'te ki bakanlık binasının önünde kısa süreli bir miting düzenlenecek. Burada eyleme katılanlar emniyet güçlerinin aşırı sağa ve neonazi teröre göz yumduğunu protesto etmek amacıyla sağ gözü kapalı gözlük takacak. Ardından da Federal Meclis'in önüne gelinecek. Meclis önünde yapılacak konuşmalardan sonra ise eyleme son verilecek. Eylem ile ilgili açıklama yapan TBB Yürütme Kurulu üyesi Alişan Genç “Son haftalarda ortaya çıkan olaylar Almanya'da ırkçılığın geldiği boyutu belgeliyor. Son 20 yılda 182 kişi öldürüldü. Almanya'daki ırkçılığa ve siyasetin yanlışlıklarına karşı TBB olarak duruşumuzu sergiliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!