TBB sancılı genel kurula gidiyor

Güncelleme Tarihi:

TBB sancılı genel kurula gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2012 11:29

BERLİN Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB) bugün olağanüstü genel kurulunu toplayacak.

Haberin Devamı

Tempelhof-Schöneberg Belediye Meclis binasında düzenlenecek genel kurulda 160 delege vereceği oyla derneğin yeni tüzüğünü oylayacak ve yeni yönetim kurulunu seçecek.

Genel kurula Berlin Çalışma, Uyum ve Kadınlardan Sorumlu Senatör Dilek Kolat, Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat, Sol Parti Milletvekili Hakan Taş ve diğer siyasi parti temsilcileri de katılıp birer konuşma yapacak.

Geçtiğimiz yılın mart ayında düzenlenen son genel kurulda yürütme kuruluna seçilen isimlerden sadece Hilmi Kaya Turan ve Mehmet Koç’un yeniden aday olması bekleniyor.

Bugünkü genel kurulda Turan ve Koç dışında ayrıca 31 Ağustos itibari ile TBB Genel Sekreterliğini bırakacak olan Serdar Yazar, Berlin Türk Sağlık Elemanları eski Başkanı İlker Duyan, TBB eski yönetim kurulu üyesi Ayşe Demir ve Deniz Utku da adaylar arasında bulunuyor.

Geçtiğimiz yıl yapılan genel kurulda seçilen yönetim kurulu üyelerinin bir çoğu yaşanan tartışmalar nedeniyle daha önce görevinden istifa ederken, yaşanan sorunlar nedeniyle bazı eski yönetim kurulu üyelerinin genel kurula gelmesi de beklenmiyor.

Genel kurulda yeni tüzük üzerinden tartışma çıkması beklenmezken, TBB’nin faaliyet raporu okunurken eski yönetime yönelik sert eleştirilerin yaşanması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!