TBB projesine tam not

Güncelleme Tarihi:

TBB projesine tam not
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2008 10:51

Federal Alman Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı Müsteşarı Kajo Wasserhövel, TBB'nin 'Move' ve 'Hoffnung' adlı projesini ziyaret edip yetkililerden bilgi aldı.

Haberin Devamı

Almanya'da Berlin- Brandenburg Türkiye Toplumu'nun(TBB) işsiz gençleri mesleğe ve sosyal hayata hazırlamak için beş yıldır sürdürdüğü 'MOVE' (Yerleştirme) ve 'HOFFNUNG' (Umut) adlı proje Federal Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı Müsteşarı Kajo Wasserhövel'den tam not aldı. Kreuzberg semti Boppstrasse'de düzenlenen ve 60 göçmen kökenli gencin devam ettiği projenin örnek bir çalışma olduğunu söyleyen Müsteşar Wasserhövel, projenin işsiz gençleri sosyal hayata hazırlaması açısından önemli olduğunu söyledi.

Wasserhövel, toplumda başarı olmanın yolunun iyi bir meslek eğitiminden geçtiğine dikkat çekip, çeşitli nedenlerden ötürü meslek öğrenemeyen ve işsiz kalan gençlerin topluma kazanılmasının önemli olduğunu kaydetti. Kentteki göçmen çocukların üçte ikisinin işsiz olduğuna ve meslek eğitim yeri bulamadıklarını belirten Dagmar Deutschmann-Temel ve Mehtap Çağlar, 'Gençler yaşadığımız toplumda yerlerini almaları ve işyeri bulmaları için mutlaka meslek öğrenmelidir. Gençler kendilerine tanınan bu tür fırsatlardan yararlanıp, kendilerini modern dünyaya hazırlamalıdırlar' diye konuşarak gençlerin bu tür projelere ilgi göstermelerini istediler.

Bize başvurun

İşsizlik Parası II alan ve 16-25 yaş grubundaki göçmen gençlerin yararlandığı projeden gençler, 6 ay süre yararlanabiliyor. Meslek eğitimi, seçimi ve yardımı için hangi daireye ve kuruluşa nasıl baş vuracağınız konusunda gençlerin kendilerine başvurabileceğini ifade eden Mehtap Çağlar ve Christian Fischer, "Gençlere meslek eğitim yeri nasıl arandığı, nasıl başvurmaları gerektiği konusunda bilgiler verirken, iş ajansları, temel eğitim kurumları ve meslek okulları, işletmeler, Ticaret ve Sanayi Odaları, Meslek Odaları ve Meslek Eğitimi ile ilgili tüm dairelerle ilişki kurup, gençlerin sosyal hayata hazırlanmasında ve meslek eğitimi almalarına destek oluyoruz. Anne ve babalar ile gençlere yönelik ücretsiz meslek eğitimi ile ilgili her türlü danışmanlık hizmetleri sunuyoruz. Bize çekinmeden Boppstr.10, 10967 Berlin adresine veya 30-61 40 31 40 numaralı telefona başvurabilirler' dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!