Tatil planlarına NATO tatbikatı uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Tatil planlarına NATO tatbikatı uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2023 13:00

2023 yaz tatili sezonuna denk gelen Almanya’daki NATO tatbikatının, Türkiye dahil olmak üzere çok sayıda ülkenin uçak seferlerinde sıkıntıya neden olabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

NATO, kuruluşundan bu yana tarihinin en büyük hava tatbikatına hazırlanıyor. 12-23 Haziran tarihleri arasında ‘Air Defender 23’ tatbikatında görev alacak yüzlerce uçak Almanya semalarında uçacak. Tatbikat nedeniyle sivil uçuş programlarının etkileneceği, tatil planı yapanların kısıtlamalarla karşı karşıya kalabileceği tahmin ediliyor. Tatbikata 18 ülkeden 220’den fazla uçağın yanı sıra yaklaşık 10 bin askerin katılması bekleniyor. ABD, 100’den fazla uçağını Almanya’ya konuşlandıracak. Tatbikatın amacı ise ‘olası bir krize karşı hazırlıklı olmak’ olarak ifade ediliyor.

ALTERNATİF ULAŞIM HAKKI
Uluslararası seyahat kurallarına göre turizm ve uçak şirketlerinin, seyahatlerin usulüne uygun olarak gerçekleştirilmesi için gerekli tüm haller hakkında yolcuyu bilgilendirme yükümlülüğü var. Tatbikat nedeniyle bir uçuş iptal edilirse, yolcuların alternatif ulaşım hakkı bulunuyor. Havayolu şirketleri alternatif bir bağlantı sunmuyorsa, yolcular kendileri bir bağlantı seçebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!