Tartışmalar Türkler'in kalbini kırıyor

Güncelleme Tarihi:

Tartışmalar Türklerin kalbini kırıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2010 14:35

Federal Meclis Milletvekilleri Aydan Özoğuz ve Memet Kılıç, yürütülen tartışmaların ülkede yaşayan Türklere ayrımcılık yapıldığı görüşünde birleşti.

Haberin Devamı

BERLİN Brandenburg Türkiye Toplumu TBB'de düzenlenen panelde konuşan Sosyal Demokrat Parti SPD Federal Meclis Milletvekili Aydan Özoğuz ve Yeşiller Federal Meclis milletvekili Memet Kılıç, Almanya'da son zamanlarda yürütülen tartışmaları değerlendirdi. TBB salonlarında düzenlenen toplantıya dernek yöneticileri ve bazı üyeler katıldı.

FIRSAT ARIYORLAR
TBB Sözcüsü Safter Çınar'ın yönettiği panelde konuşan Aydan Özoğuz, Merkez Bankası Yönetim Kurulu eski üyesi Thilo Sarrazin'in yayınladığı 'Almanya kendisini yok ediyor' kitabı, Berlin içişleri Senatörü Ehrhart Körting'in olası terör saldırıları ile ilgili halka 'Arapça veya başka anlamadığınız bir dilde konuşanları ihbar edin' çağrısı ve Bild Gazetesi'nde yer alan 'Yabancılar ve Hartz IV ile ilgili acı gerçekler' başlıklı haberi eleştirdi. Sarrazin'in ırkçı yaklaşımda bulunduğunu belirten Özoğuz “Katıldığım bir televizyon programından sonra büroma hakaret ve küfür içeren çok sayıda faks aldım. Bu da gösteriyor ki bazıları göçmenlere içindekini dökmek için fırsat arıyor” dedi.

KÖRTİNG'DEN BEKLEMEZDİM
Körting'in yaptığı çağrıya hiçbir anlam veremediğini de belirten Özoğuz “Ondan hiç beklemezdim. Beni çok kızdırdı. Bu yaklaşım çok tehlikeli. Aslında çok farklı bir insan. Ama böyle bir laf etti. Bild Gazetesi'ndeki haberde ise gözlerime inanamadım. İlk aklıma hemen mahkemeye vermek oldu. Bu tür yaklaşımlar göçmenleri bu ülkeden soğutuyor. Oysa verilmesi gereken duygu 'Siz bu ülkeye aitsiniz' olmalı. Bir yandan diplomalar tanınmıyor ve insanların çalışması engelleniyor bir yandan da bu tür yaklaşımlarda bulunuluyor” dedi.

EĞİTİME ÖNEM VERİN
Yeşiller milletvekili Memet Kılıç ise Almanların sürdürdüğü tartışma kültürü ile Türklerin kalbini kırdığını belirterek “Almanlar sürekli bizi eleştiriyor. Onların bizi eleştirmesinden biz kendimize özeleştiri yapma fırsatı bulamıyoruz. Türkler, Araplar ve de Müslümanlar'a yaklaşımlar ırkçı boyutuna ulaştı. Sarrazin, Türk veya Araplara ettiği laflardan dolayı değil Yahudilerin genlerini sorguladığı için istifa etti. Türklere, Araplara ve Müslümanlara hakaret etmenin pek bir zararı yok. Bizlerin bu ülkede başarılı ve etkin olmamız eğitimden geçiyor. Ancak eğitimli bir göçmen grubu Almanya'da başarılı olur. Almanların göçmenlere yönelik olumsuz tutumlarından dolayı yılda 180 bin üniversite mezunu bu ülkeyi terk ediyor. Terk edenler arasında Türklerin oranı da çok yüksek” dedi.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI KURUMLARA ŞİKAYET EDİN
Almanya Türk Toplumu Genel Başkanı Kenan Kolat ise Almanlara yaptıkları yanlışı anlatmakta zorlandıklarını belirterek “Yapılan ırkçı ve ayrımcı yaklaşımları protokol haline getirilerek Birleşmiş Milletlere, Avrupa Birliği'ne, OECD, AGİT ve UNESCO gibi uluslararası kurumlara bildirmek gerekir. Ben böyle yapıyorum. Çünkü başka türlü bizlere yönelik ayrımcı ve ırkçı yaklaşımlardan kurtulamayız. Almanya Türk Toplumu olarak okullarda Türklere yönelik yapılan ırkçı ve ayrımcı tutumları belirlemek için çalışmalar başlatacağız. Okullarda ciddi anlamda ayrımcılık yapılıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!